Внаслідок удару РФ по Дніпру загинули 30 осіб, — Зеленський

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра станом на вечір неділі загинуло 30 осіб, доля ще понад 30 лишається невідомою.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

— На зараз у переліку загиблих – 30 людей, в тому числі одна дитина, дівчинка, їй було 15 років. Є повідомлення про те, що двоє дітей залишилися без батьків, — сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що залишається невідомою доля більше 30 людей, які могли бути в будинку на час влучання ракети.

— Десятки людей вдалося врятувати з-під завалів, серед них – шестеро дітей. Ми боремось за кожну людину! І рятувальна операція триватиме стільки, скільки буде хоч найменший шанс врятувати життя, — сказав він.

Володимир Зеленський також звернувся до росіян російською мовою.

— Хочу сказати всім тим у Росії і з Росії, хто навіть зараз не зміг вимовити навіть кілька слів засудження цього терору, хоча прекрасно все бачать і знають. Ваше боягузливе мовчання, спроба перечекати те, що відбувається, закінчиться тільки тим, що одного разу ці ж терористи прийдуть і по вас. Зло дуже чутливе до боягузтва, зло завжди запам'ятовує тих, хто його боїться і намагається сторгуватися. І коли воно прийде за вами, нікому буде вас захищати, — сказав президент.

Як стало відомо, за попередньою інформацією, будинок у Дніпрі 14 січня був зруйнований унаслідок ураження російською ракетою Х-22. Цей тип ракет може запускати єдиний російський підрозділ-52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив останні дані по Дніпру: загинуло 25 осіб, з них 1 дитина. Травмовано 73 людини, з них 13 дітей. Розшукується 43 людини. Попередньо зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230 квартир.

Як відомо, в суботу, 14 січня, Росія влаштувала нову масовану ракетну атаку по Україні. Вранці вибухи пролунали у Києві. Вдень під час повторної повітряної тривоги росіяни вдарили по житловому будинку у Дніпрі та об'єктах енергетичної інфраструктури у п’ятьох областях.

Російські окупанти 14 січня з дальніх бомбардувальників Ту-22 атакували територію України п'ятьма крилатими ракетами Х-22. Пуски здійснювались із Курської області РФ і акваторії Азовського моря.

Дивитись повну версію