«До РФ ми ніколи не хотіли», — переселенці зі Снігурівки звернулися до мешканців громади з закликом ігнорувати «референдум»

Ініціативна група мешканців Снігурівки, які були вимушені лишити домівки через російську окупацію, вийшла на акцію в одному з населених пунктів з закликом ігнорувати псевдореферендум, який РФ проводить на території громади.

Відеозапис звернення снігурівців є у розпорядженні «НикВести».

— Ми, мешканці Снігурівки, сьогодні зібралися на акцію протесту щодо незаконного проведення «референдуму» в місті Снігурівка та прилеглих селах. Снігурівський край завжди був і буде Україною. До Російської Федерації ми ніколи не хотіли і не будемо хотіти. Закликаємо жителів Снігуріки та прилеглих сіл, Снігурівської громади не йти на референдум і не брати участь в незаконному проведенні референдуму. Слава Україні! — відзначили снігурівці.

Відзначимо, що сьогодні на окупованих територіях Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей розпочинаються «референдуми» про входження до складу Росії, повідомляють пропагандистські ЗМІ. Вони продовжаться до понеділка включно.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вирішили «включити» до складу захопленої Херсонської області місто Снігурівка та село Олександрівка Миколаївської області, щоб їхні мешканці «проголосували» на фейковому «референдумі».

Нагадаємо, колишній миколаївський журналіст, сепаратист Юрій Барбашов, який наразі виконує обов'язки голови окупаційної адімінстрації Снігурівки заявив, що місцеві жителі «у захваті від референдуму», який незабаром планує проводити Росія.

Відзначимо, що за даними очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, участь у референдумах на півдні збираються брати 8-10% жителів.

На сьогоднішній день в тимчасово окупованій Снігурівці Миколаївської області залишається близько 2 тисяч жителів. За даними Держстату, у 2020 році в Снігурівці проживало 12 тисяч 432 людини.

Раніше голова окупаційної «Адміністрації Херсонської області» Володимир Сальдо заявив, що підписав «указ» про проведення «референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації». 

Дивитись повну версію