Миколаївщина закуповує дрова у північних та західних областях

17:21, 31 жовтня, 2022
Віталій Кім, фото надала Миколаївська ОВА

Уряд допоміг Миколаївській області з вирішенням питання забезпечення регіону дровами. Обласна влада закуповує дрова у західних та північних регіонах України.

Про це йдеться у матеріалі «НикВести» «Зима близько: Яким буде опалювальний сезон в Миколаєві?».

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у коментарі виданню зазначив, що дрова за необхідністю будуть видавати через об’єднані територіальні громади.

— Нам допомогли Мінрегіон та  Мінінтеграції, виділили субвенцію. Ми закуповуємо в західних та північних областях дрова та будемо розгортати ці пункти видачі через ОТГ. Зараз вже заявки приймаються, але ми будемо давати не всім підряд, а там, де немає можливості опалювати іншим способом. Чи будемо тримати на екстренний випадок. Наприклад, десь влучили, два - три дні лагодимо, і щоб у людей було альтернативне паливо, - розказав Віталій Кім.

Зазначимо, що отримати безкоштовно дрова на період опалювального сезону, скоріш за все, зможуть не всі жителі Миколаївської області.

Раніше повідомлялося, що на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, зокрема і в Миколаївській області, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду. Відповідну ініціативу Мінреінтеграції у вівторок, 27 вересня, підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Нагадаємо, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков порадив миколаївцям знайти на зимовий період житло за межами міста. Це пов'язано з тим, що у цей час через бойові дії Миколаїв може залишитись без теплопостачання, водопостачання або електроенергії.

Розпочинається доставка безкоштовної паливної деревини в небезпечні райони 8 прифронтових областей: Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської.

17:21, 31 жовтня, 2022
View full version