Пенсії жителям звільнених сіл Снігурівщини, ймовірно, почнуть видавати вже з грудня, — Кухта

Пенсії у деокупованих селах колишнього Снігурівського району, що на Миколаївщині, «Укрпошта» почне вже у грудні. 

Про це голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта розповів в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

За його словами, видача пенсій жителям Снігурівського району наразі ускладнюється логістичними проблемами, зокрема зруйнованими мостами. 

— В нас немає прямого сполучення з містом Миколаєвом – там зруйновані два мости. Немає сполучення зі старостинськими округами, селами, тому що так само зруйновані всі мости. В цьому і є велика проблема в частині гуманітарної допомоги і доставки пенсій, – зазначає Іван Кухта.

Очільник МВА додав, що пенсіонери у Снігурівській громаді почнуть отримувати пенсії вже з грудня. Це відбудеться після того, як Пенсійний фонд України сформує нові списки та надасть їх «Укрпошті».

— Наразі «Укрпошта» відпрацьовує місто Снігурівка. Ми з вами знаємо, що до 24 числа (листопада, – прим.) «Укрпошта» роздає пенсії, а після – вони повертають списки до Пенсійного фонду, там їх поновлюють, віддають ці поновлені списки і пенсії знову починають видавати. Мені дуже шкода, що села сьогодні не мали можливості отримати пенсії через і мости, і розмінування. Але маю надію, що з початку грудня «Укрпошта» отримає нові списки і першим ділом намагатимемося відправити їх, дати їм супровід, охорону, щоб вони проїхалися по старостинським округам і видали пенсіонерам пенсії, – розповів він.

Нагадаємо, у Снігурівці Миколаївської області, яка 8 місяців знаходилась під російською окупацією, наразі залишилась третина населення. Чисельність наявного населення у Снігурівці станом на 1 січня 2022 року складала 12045 осіб.

Раніше повідомлялось, що голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта розповів про те, що через зруйновані росіянами мостові переходи на Снігурівщині ускладнена робота з доставки гуманітарної допомоги до сіл району.

Також відомо, що наразі у Снігурівці та 20 селах, що входять до об’єднаної територіальної громади, відсутнє електропостачання через зруйновані внаслідок обстрілів лінії електропередач. Все працює завдяки електрогенераторам, в тому числі й водопостачання у Снігурівці.

Звільнені території колишнього Снігурівського району дуже сильно заміновані, розповів голова місцевої військової адміністрації Іван Кухта. Він не впевнений, що сільгоспугіддя поблизу Снігурівки встигнуть розмінувати до весни.

Дивитись повну версію