«Навіть почали з’являтись затори», – Сєнкевич про повернення миколаївців додому

Ситуація на дорогах Миколаєва, 14 грудня, фото НикВести

До Николаєва останнім часом повернулась велика кількість людей, про що свідчить збільшення автомобілів на дорогах та кількість побутового сміття.

Про це заявив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв’ю УНІАНу.

За його оцінками, за останні тижні до Миколаєва повернулись орієнтовно 40 тисяч осіб, а на дорогах навіть почали з’являтися затори.

— Треба нагадати, що до війни у Миколаєві було близько 480 тисяч мешканців. Після масової евакуації в місті залишилося біля 220-230 тисяч. Нещодавно ми зафіксували об’єми вивезення побутового сміття і каналізаційних стоків на рівні половини довоєнного. Але треба взяти до уваги, що не працюють підприємства, організації, тому можна сказати, що у Миколаєві сьогодні десь 260-270 тисяч мешканців. Це стало помітно і по кількості автомобілів у місті - в години пік навіть почали з’являтись затори. Люди повертаються, - сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, із державного бюджету на наступний рік виділять кошти для часткового ремонту водопровідної мережі Миколаєва.

Зазначимо, що у Миколаєві доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві збільшилася у 20 разів кількість витоків на  водоводі. Причина — сильно пошкоджений через солону воду водовід.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко напередодні повідомив, що за останні тижні в місто Миколаїв повернулися понад 50 тисяч жителів.

Дивитись повну версію