У Миколаєві за сприяння Данії відкриють офіс з координації гуманітарної допомоги на півдні України

В Миколаєві за підтримки Данської ради у справах біженців відкриють офіс з координації гуманітарної допомоги на півдні України.

Про це повідомили в Данській раді у справах біженців на сторінці в Faсebook.

Як відомо, Данська рада у справах біженців підтримує Миколаїв вже декілька місяців, надаючи очисні станції для води, а також матеріали для аварійного ремонту будинків.

— Я побачила руйнування у житлових районах, школах і критичній інфраструктурі. Я бачила ракети, що стирчать з землі поблизу будинків і змушують замислитись, які ще вибухонебезпечні залишки війни залишаються під снігом. Потреба в невідкладній і довгостроковій гуманітарній підтримці очевидна, – підкреслила генеральна секретарка Данської ради у справах біженців Шарлотта Сленте.

Допомога Миколаєву надається завдяки фінансовій підтримці Данського агентства міжнародного розвитку.
 
Раніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що Данія збирається відкрити консульство в Миколаєві.

Як повідомлялося, уряд Данії висловив готовність допомогти Миколаєву відновити зруйновану інфраструктуру. В Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Делегацію із Данії, яка відвідала Миколаїв 30 січня, вразили руйнування спричинені російською агресію.

Дивитись повну версію