• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.8° Мінлива хмарність

Данія збирається відкрити консульство в Миколаєві, — Кім

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що Данія збирається відкрити консульство в Миколаєві.

Про це голова ОВА повідомив в ефірі телеканалу «Апостроф», розповідаючи по результати візиту прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен та президента України Володимира Зеленського.

— Прем'єр-міністр Данії на власні очі змогла подивитись ситуацію у місті. Це дуже допомогло для комунікації. Данія запевнила, що буде надійним партнером для Миколаївщини до перемоги точно, і потім буде допомагати у розбудові. Є вже конкретні кроки, які вони роблять. Гадаю, буде відкриватися надзвичайне консульство Данії в Миколаєві, щоб співпраця йшла ще швидше, - сказав Віталій Кім.

Як повідомлялося, уряд Данії висловив готовність допомогти Миколаєву відновити зруйновану інфраструктуру. В Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Делегацію із Данії, яка відвідала Миколаїв 30 січня, вразили руйнування спричинені російською агресію.

Читайте також: