Луков вважає проблему навколо Миколаївського хлібозавода роздутою та порадив підприємству «не проґавити наступні торги»

Заступник міського голови Миколаєва Віталій Луков назвав роздутою проблему навколо підприємства «Миколаївський хлібзавод №1», яке не змогло взяти участь у тендері ООН з випікання соціального хлібу.

Про це  він розповів в інтерв'ю телеканалу «МАРТ».

Він зазначив, що будуть інші торги та порадив керівництву Миколаївського хлібзавода бути уважнішими та «не проґавити їх».

— Я думаю, що тут проблема більше роздута, як вона є насправді. Насправді це лише один із тендерів, які проводить продовольча програма ООН на території Миколаївської області чи взагалі в Україні. Ця продовольча програма працює і на  місто Миколаїв і на інші громади. Було вже декілька тендерів і один із них Миколаївський хлібзавод чи не виграв чи не встиг — це не настільки важливо. Це не є катастрофою, — вважає Віталій Луков.

Також він нагадав, що міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич вже звернувся до Всесвітньої організації ООН щодо ситуації з ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1». Він закликав переглянути тендер та вплинути на ситуацію.

Як повідомлялося, Миколаївський хлібозавод №1 може зачинитися через те, що тендер на виготовлення хліба для містян за програмою ООН віддали «Київхлібу». На миколаївському підприємстві відзначили, що завдяки програмі ООН World Food Programme, через яку містяни отримували безкоштовний хліб, заводу вдалося зберегти потужності та робочі місця, адже програма забезпечила роботою майже 300 працівників підприємства.

Депутат Миколаївської міськради, голова бюджетної комісії Федір Панченко відреагував на заяву Миколаївського хлібозаводу №1, в якій підприємство повідомило, що опинилося на межі закриття через те, що тендер на виробництво хліба за програмою ООН виграв «Київхліб».

Він пообіцяв, що міська влада втрутиться та з’ясує обставини проведення тендеру та спробує допомогти підприємству. 

Нагадаємо, що у Миколаєві тимчасово припинили роздачу хліба. Зазначається, що це пов’язано з процедурою перепідписання угод між WFP (World Food Programme) від ООН та хлібозаводами по всій Україні.

Дивитись повну версію