• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Мінлива хмарність

Мер Миколаєва Сенкевич звернувся до ООН, аби там переглянули тендер з випікання соціального хлібу на користь хлібзаводу №1

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до Всесвітньої організації ООН щодо виключення ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1» з Всесвітньої продовольчої програми, через що підприємство не змогло взяти участь у тендері з випікання соціального хлібу для миколаївців.

Копію звернення опублікували на сторінці «Миколаївського хлібзаводу №1» в Facebook. 

Він закликав переглянути тендер та вплинути на ситуацію. Окрім того, що «Миколаївський хлібзавод №1» знаходиться під загрозою закриття і скорочення майже 300 його працівників, для прифронтового міста вкрай важливо, аби хліб випікав місцевий виробник.

— Наслідки цього можуть мати негативний вплив і на всіх мешканців Миколаєва та області. Йдеться про те, що Миколаїв має специфічне географічне розташування — має два мости (як з боку одеської, так із боку київської трас). Ці мости наразі обстрілюють ворожі снаряди, вже неодноразово проїзд мостами обмежувався. Якщо мости будуть закриті для переміщення або проїзд по ним буде обмежений, то ані з Одеси, ані з Києва доставка в Миколаїв не буде можлива на регулярній основі. І тільки підприємство, яке знаходиться в Миколаєві, зможе своєчасно забезпечувати хлібом містян і міські лікарні. Тому допустити зупинення цього підприємства вкрай небезпечно, — зазначив у зверненні Олександр Сєнкевич.

В свою чергу, на підприємстві висловили подяку міському голові за реакцію на ситуацію. Там сподіваються, що ситуація буде переглянута на користь місцевого виробника.

Як повідомлялося, Миколаївський хлібозавод №1 може зачинитися через те, що тендер на виготовлення хліба для містян за програмою ООН віддали «Київхлібу». На миколаївському підприємстві відзначили, що завдяки програмі ООН World Food Programme, через яку містяни отримували безкоштовний хліб, заводу вдалося зберегти потужності та робочі місця, адже програма забезпечила роботою майже 300 працівників підприємства.

Депутат Миколаївської міськради, голова бюджетної комісії Федір Панченко відреагував на заяву Миколаївського хлібозаводу №1, в якій підприємство повідомило, що опинилося на межі закриття через те, що тендер на виробництво хліба за програмою ООН виграв «Київхліб».

Він пообіцяв, що міська влада втрутиться та з’ясує обставини проведення тендеру та спробує допомогти підприємству. 

Нагадаємо, що у Миколаєві тимчасово припинили роздачу хліба. Зазначається, що це пов’язано з процедурою перепідписання угод між WFP (World Food Programme) від ООН та хлібозаводами по всій Україні.

Читайте також: