• субота

    12 жовтня, 2024

  • 15.7°
    Помірний дощ

    Миколаїв

  • 12 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.7° Помірний дощ

У Вознесенську створили військову частину територіальної оборони

У Вознесенську Миколаївської області створили військову частину територіальної оборони А 7353, вона базується на території колишнього дитячого садка №6.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Її командиром став Віктор Тараруменко.

— Підрозділ сформований для захисту важливих об'єктів критичної інфраструктури та всієї території Вознесенського району у разі нападу супротивника. Наразі триває процес доукомплектування особового складу військової частини, — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що в Корабельному районі Миколаєва із 10 захисних споруд лише 2 можуть використовуватися для укриття населення. При цьому вони існують тільки на папері.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві у 70 бомбосховищах відсутнє фільтровентиляційне обладнання, на його відновлення потрібно 17 мільйонів гривень.

Також повідомлялося, що у разі надзвичайної ситуації більшості жителів мікрорайону «Намив» ніде ховатися. На даній території відсутні бомбосховища, а підвальні приміщення в будинках не відповідають технічним вимогам.

До цього заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець заявив про необхідність терміново упорядкувати захисні споруди в місті. Після цього він розповів, що отримав від мера « мондюлів » за свої слова про проблеми з бомбосховищами.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім упевнений, що у разі наступу російських військ на регіон місцеві жителі зможуть використовувати підвали як укриття.

Читайте також: