• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Очільник Миколаївщини пожартував щодо «тривожної валізки»: Її треба брати з собою, якщо ми наступатимемо

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім пожартував щодо необхідності мати при собі «тривожну валізку» — набір речей першої необхідності для швидкої евакуації із зони надзвичайної події чи епіцентру воєнних дій.

Про це йшлося в понеділок, 14 лютого, в ході брифінгу, передають НікВести.

Чиновник з усмішкою сказав, що він знадобиться, «якщо наступатимемо».

Перед ним Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич розповідав миколаївцям про важливість завжди мати вказаний набір.

— Сьогодні ви бачите, що ЗМІ говорять про те, що потрібно мати так звану «тривожну валізку». Насправді, він повинен бути завжди в житті, ви повинні знати, де він у вас знаходиться, де всі документи, паспорти і так далі. Його треба тримати незалежно від того, планується наступ чи атака сусідньої держави, потрібно, щоб вона була, а ви знали, де вона знаходиться, — порекомендував Олександр Сенкевич.

— Він ще допоможе, якщо наступатимемо. Його теж треба буде з собою брати, — на це пожартував Віталій Кім.

Зазначимо, що збирання «тривожної валізки», згідно з рекомендаціями ДСНС, не лише готує людей до будь-яких надзвичайних ситуацій, а й трохи знімає панічну настрій.

Сьогодні також голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва закликала мешканців області пройти курси з тактичної медицини.

У вівторок, 15 лютого, депутати Миколаївської обласної ради зберуться на позачергове засідання сесії, щоби затвердити програму територіальної оборони в області.

Раніше «Слуги народу» вирішили терміново скликати сесію Миколаївської облради, щоби почати зміцнювати оборону регіону.

Ця ініціатива приймається на тлі термінового попередження спецслужб США про напад Росії на Україну, який, ймовірно, може статися 16 лютого.

Також з'явилася інформація, що Росія у разі вторгнення в Україну націлиться на захоплення великих міст, включаючи Київ.

У Білому домі вважають, що вторгнення РФ до України може розпочатися до завершення зимової Олімпіади у Пекіні.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Bild написало, що план російського вторгнення в Україну включає блокаду великих міст та активізацію розміщених у них агентурних осередків. Надалі окупанти мають намір створити маріонетковий уряд, а українських активістів відправити до концентраційних таборів.

Нагадаємо, що 11 лютого дипломати одразу 8 країн опублікували застереження для своїх громадян - їм рекомендується терміново залишити межі України на тлі новин про зростання ризиків російського вторгнення.

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван закликав американських громадян, які перебувають в Україні , виїхати звідти протягом наступних 24-48 діб через ризик російського вторгнення.

За інформацією видання The Guardian повідомляє, президент США Джо Байден нібито повідомив лідерів НАТО та ЄС у телефонній розмові, що президент Росії Володимир Путін прийняв рішення розпочати вторгнення в Україну протягом кількох днів.

Читайте також: