• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 24.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.1° Похмуро

На Миколаївщині колишня чиновниця підзаробила на ремонті школи: її підозрюю в привласнені ₴200 тисяч

На Миколаївщині колишня начальниця районного відділу освіти підозрюється в заволодінні понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

За даними слідства, у грудні 2019 року між відділом освіти та приватним підприємством укладено договір по реконструкції даху з впровадженням енергозберігаючих технологій навчального закладу.  

Начальник відділу освіти підписала та видала офіційні документи, в яких  було завищено об’єми фактично виконаних робіт та їх вартість. Таким чином підрядник безпідставно отримав понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів.

Чиновниці повідомили про підозру за (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Раніше повідомлялося, що на Вознесенщині правоохоронці вручили підозру посадовиці, яка під час проведення тендеру не звернула увагу на завищену ціну освітлювального обладнання для закладів освіти.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила ще п’ять ворожих поплічників з окупаційних адміністрацій в захоплених районах Херсонської та Луганської областей.

Читайте також: