• суббота

    12 октября, 2024

  • 17°
    Умеренный дождь

    Николаев

  • 12 октября , 2024 октября

  • Николаев • 17° Умеренный дождь

«Жизнь такая, потому что мы такие», — Кантор написал обращение к мэру и депутатам, с надеждой, что МФК «Николаев» еще можно возродить

Депутат горсовета, глава наблюдательного совета МФК Сергей Кантор призвал коллег поддержать на сессии изменения в уставе коммунального предприятия «Муниципальный футбольный клуб «Николаев» и изменения в бюджете по финансированию клуба.

Об этом идет речь в его обращении.

Приводим его без правок и сокращений.

Шановний пане Миколаївський міський голова!

Шановні пані та панове депутати Миколаївської міської ради!

Звертаюсь до вас, насамперед як до громадських діячів, які віддають нашому місту частинку свого життя і не байдужі до його минулого та майбутнього.

Мова знову про футбол.

Сьогодні вирішується доля славетного футбольного клубу. У різні часи своєї сторічної історії клуб мав різні назви: «Наваль», «Андре Марті», «Авангард», «Суднобудівник», СК «Миколаїв», МФК «Миколаїв». Однак це був той самий клуб, один із найстаріших клубів України.

26 березня починається друге коло Чемпіонату України по футболу сезону 2021–2022 серед команд другої ліги ПФЛ, у першому колі якого грала професіональна команда нашого міста. Сьогодні цієї команди практично не існує.

Після прийняття міською радою у жовтні 2021 року рішення про створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Миколаїв» до цього часу залишаються не вирішеними суто формальні питання щодо реєстрації та фінансування комунального підприємства. Внаслідок цього «поза грою» залишились гравці, тренери, менеджери клубу. Команда на другий тур Чемпіонату України не сформована, тренувальні збори не проводилися.

Подальше існування в Миколаєві професійного футбольного клубу під загрозою.

Втрат від цього можуть зазнати і юні футболісти, вихованці нашої дитячо-юнацької школи і інших шкіл нашого міста, яким ніде буде підвищувати свою спортивну майстерність.

Внаслідок нашої з вами бездіяльності тисячі вихованців наших дитячо-юнацьких шкіл будуть вимушені шукати кращої долі в інших містах, де більш далекоглядні «батьки міста» створюють усі можливості для того, щоб зібрати у себе футбольні таланти, підготовлені коштом інших громад. А це не малі кошти.

Не зможуть вболівати «за своїх» десятки тисяч вболівальників, які завжди підтримували й підтримують нашу команду не залежно від щабля у турнірній таблиці чемпіонату.

Сьогодні усе це може закінчитися!

Перш за все, закликаю вас, шановні колеги, бути послідовними. Проголосував за створення комунального футбольного клубу, ми подали обнадійливий сигнал футбольній спільноті щодо спортивних пріоритетів міста. Проте відмова від голосування щодо внесення змін до статуту підприємства практично позбавила створюваний клуб будь-яких перспектив.

Нагадаю, футбол у Миколаєві більше, ніж спорт. Це визначна сторінка в історії міста. Справі його розвитку без останку віддавали себе  покоління видатних футболістів, тренерів, громадських діячів, керівників бізнес-середовища, депутатів, керівників міста та області, трудові колективи підприємств, які в різні роки своєю працею і соціальною відповідальністю підтримували футбол в місті Миколаєві. Саме зусиллями цих людей творилася славна історія нашого міста, частинкою якої завжди був футбол. Були в історії клубу й окремі «особистості», які на словах «вболівали» за футбол, проте нічого для його розвитку не робили. Зазвичай такі діячі з’являлись нізвідки й зникали в нікуди…

Впевнений, що незалежно від вашої позиції, футбол у Миколаєві обов’язково буде! Навіть, якщо зараз у нас з вами не вистачить мудрості зберегти футбольний клуб, він як Фенікс колись відродиться, але на це підуть роки й величезні кошти. При цьому, в історії клубу залишиться велика чорна пляма, до якої всі ми будимо причетні. Сьогодні ми з вами творимо історію нашого міста!

З великою надією звертаюсь до міського голови.

Підтримка футболу в Миколаєві це не «хотєлки градоначальника», це ‒ місія, важливість якої розуміли у минулому, усі міські голови, керівники області, представники бізнесу та їх трудові колективи. Завдяки їхнім зусиллям професіональний футбол у Миколаєві був завжди.

Саме від вас, Олександре Федоровичу, залежить відповідь на питання, у якій іпостасі ви залишитесь в історії миколаївського спорту. Дуже не хотілося, щоб у майбутньому ваша постать була пов’язана зі словосполученням «вбивця футболу».

Часто кажуть, що ми такі, тому що життя таке.

Не згоден!

Наше життя таке, тому що ми такі!

Наше життя, залежить виключно від нас з вами!

Наше життя можливо і потрібно змінювати на краще!

Це нам під силу!

Саме історія футбольного клубу «Миколаїв» запорука того, що такі зміни можливі.

Зараз миколаївський футбол знаходиться над прірвою. Тільки диво може його з неї витягнути. Але я вірю у дива, запорукою яких може бути наша згуртованість, бажання і розуміння нашого з вами місця в історії футболу, який є частинкою історії нашого славетного міста.

Шановні колеги!

Підтримайте на сесії міської ради зміни у статут комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Миколаїв» і зміни до бюджету щодо фінансування діяльності клубу!

Сьогодні це останній шанс, зберегти професійний футбол у Миколаєві!

Вірю в вас, вашу мудрість!

Ранее депутаты Николаевского горсовета дважды провалили голосование за включение в повестку дня проекта решения, необходимого для создания коммунального предприятия «Муниципальный футбольный клуб Николаев». Как известно, для преобразования клуба необходимо в сессионный зал еще раз вынести проект решения с правками в Уставе.

До этого депутаты Николаевского горсовета поддержали создание коммунального предприятия «Муниципальный футбольный клуб «Николаев». Его инициатором выступил депутат, глава наблюдательного совета МФК «Николаев» Сергей Кантор.

Муниципальный футбольный клуб «Николаев» принял решение спуститься из Первой во Вторую Лигу. Такое решение в клубе назвали вынужденным — из-за нехватки финансирования. 

Глава наблюдательного совета МФК Сергей Кантор заявил, что готов предложить Николаевскому городскому голове Александру Сенкевичу стать почетным президентом клуба.

Мэр Николаева Александр Сенкевич, в свою очередь, попросил компанию из Катара QTerminals, которая выиграла конкурс на концессию порта «Ольвия», помочь футбольному клубу. QTerminals попросила расчеты для изучения возможности финансирования МФК. 

В августе Сергей Кантор провел встречу с болельщиками, на которой ответил на проблемные вопросы. Выяснилось, что 7 лет завод «Экватор» выделил МФК 2,5 миллиона долларов, сейчас нужно искать другие источники. В этом сезоне клубу нужно порядка 22 миллионов гривен. В первом квартале «Экватор» профинансировал команду на 9 миллионов гривен.   

Читайте также: