Губернатор Миколаївщини Кім пообіцяв розібратися з Федоровою після критики Зеленського

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім пообіцяв вирішити питання із головним лікарем миколаївської «інфекційки» Світланою Федоровою, яка критикує президента Володимира Зеленського.

Про це губернатор сказав в ефірі програми «Talk to» від 42motions.

— Не хотів би обговорювати це питання, бо я завжди ставився до неї як до лікаря і випади завжди ігнорував – хай нападає, аби лікувала людей. Моя думка – на президента, безперечно, нападати не можна, не аргументовано, просто так. Це якась слабкість та неповага. Які будуть наслідки? Ну зараз ми розберемося. Це ж законне поле, ми не робимо це по клацанню – хочу я чи не хочу. Є КзпПр, є контракт, є трудові відносини, є процедура. Є власник та орган управління – мені було б легше дати Вам відповіді, що я можу з цим зробити, якби я був органом управління. Органом управління є обласна рада та власників. Виходить, порядок звільнення йде через депутатський корпус, – сказав Віталій Кім.

Варто зазначити, що Світлана Федорова неодноразово критикувала роботу президента Володимира Зеленського, зокрема висловлювала думку, що глава держави є наркотично залежним.

Нагадаємо, голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім вважає, що звинувачення головного лікаря «інфекційки» Світлани Федорової у бік керівництва області пов'язані з її політичними амбіціями.

Водночас, депутат Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу» Віталій Порхун вважає, що причина розбіжностей головного лікаря «інфекційки» Світлани Федорової та керівництва області криється або в політичних мотивах, або в особистій неприязні.

Нагадаємо, що в червні 2021 року голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва звернулася до заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Ігоря Кузьміна і тоді ще начальника управління охорони здоров'я Павла Георгієва з проханням провести аналіз діяльності КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» на предмет порушень.

Після цього в лікарню приїхала перевірка на чолі з керівником Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Дмитром Самофалом та головою Миколаївської обласної ради Ганною Замазєєвою. Тоді головна лікарка Світлана Федорова заявила про нестачу 2,5 мільйонів гривень на місяць для роботи медустанови, вказавши, що обласна рада не діє у вирішенні цієї проблеми.

Також стало відомо, що голову обласної ради Ганну Замазєєву не задоволено КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань». Зокрема, вона повідомила, що у лікарні не приймають дітей з коронавірусом, хоча в штаті прописано педіатр, і що лікарня зберігає гроші від Національної служби здоров'я України на депозитах, а не використовує їх для медустанови.

Згодом головний лікар КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань» Світлана Федорова відреагувала на критику голови облради Ганни Замазєєвої про те, що лікарня не приймає дітей на лікування, а також тримає «ковидні» кошти на депозиті.

Дивитись повну версію