Зі Снігурівки починають тікати зрадники та окупаційне керівництво, — Кім

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім поділився інформацією, що з тимчасово захопленої Снігурівки тікають колаборанти та представники окупаційної влади.

Про це він сказав в ефірі телеканалу FREEДОМ.

— Що стосується півдня області та окупованої Снігурівки, де йдуть бої, ситуація складніша (ніж на сході, — прим.). У Снігурівці люди дуже чекають, коли ми повернемося, і наші ЗСУ звільнять їх. Звідти вже починає тікати керівний склад і всілякі зрадники. Можу точно констатувати, що як мінімум дві особи, які погодилися співпрацювати з окупантами, вже втекли зі Снігурівки, — сказав він.

За словами Віталія Кіма військове керівництво заспокоює своїх солдат, що начебто домовляється з Україною щодо їхнього відступу за Дніпро. Однак це не так — ЗСУ не збираються йти на поступки.

Раніше стало відомо, що Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів в Херсонській області: Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка і Сухий Ставок.

Станом на 12 вересня лінія фронту на півдні України просунулася на 12 кілометрів, а ЗСУ звільнили 13 населених пунктів від окупантів, повідомив генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко.

Також у Луганській області російські військові із сім'ями залишили місто Сватове, залишилися лише військовослужбовці так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів. Крім того, за минулу добу Силам оборони вдалося витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів. 

Ввечері 12 вересня стало відомо, що українські військові звільнили село Богородичне Донецької області. У Донецькій ОВА показали масштаби руйнувань, які спричинили російські обстріли.

Нагадаємо, у суботу, 10 вересня, Служба безпеки офіційно підтвердила звільнення міста Куп’янськ в Харківській області.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що українські сили звільнили на Харківщині понад 30 населених пунктів.

Дивитись повну версію