Війська РФ підривають плавзасоби біля причалів Дніпра, це створює екологічну загрозу на Херсонщині, — командування

Війська РФ підривають плавальні засоби та суди біля пристаней та причалів Дніпра. Це створило екологічну загрозу у Херсонській області.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

— Внаслідок варварської стратегії масованих підривів плавзасобів та суден, що перебувають біля пристаней та причалів Дніпра і притоків, рашисти створили колосальну екологічну загрозу, – йдеться у повідомленні.

За даними командування, тони пального, що випливають із пошкоджених суден, потрапляють у дельту Дніпра та стікають у бік заповідної зони Національного природного парку Нижньодніпровський.

Також наголошується, що росіяни проводять інженерно-фортифікаційне оснащення позицій на лівому березі Дніпра та змушують місцевих мешканців залишити місця свого проживання на правому. При цьому війська РФ продовжують обмежувати використання плавзасобів та доступ до берега.

Нагадаємо, російські загарбники оголосили про запровадження цілодобової комендантської години на території Херсона.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні з будівлі обласної державної адміністрації зник прапор Російської Федерації. В ОК «Південь» вважають, що це може бути провокацією

Також повідомлялося, щло російські окупанти залишили свої блокпости у Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці Херсонської області.

В свою чергу призначений росіянами заступник голови окупаційної «адміністрації» Херсонщини Кирило Стремоусов розповів, що ситуація в Херсоні «поки що стабільна».

Дивитись повну версію