Генштаб: Ймовірний вихід ворога з Херсону — результат дій ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ не спростовує і не підтверджує виведення російських окупаційних військ із Херсону: наступ ЗСУ триває.

Про це свідчить виступ заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадного генерала Олексія Громова на брифінгу 10 листопада.

— Так само як ворог виходив з Києва, Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід з Херсону – це результат наших активних дій, – каже він.

Олексій Громов зазначив, що на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення окупантів. За його словами, тим самим українські захисники «не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі».

— Але на даний час ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсону. Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом. Очікуйте на офіційне повідомлення Генерального штабу щодо ведення бойових дій ЗСУ, – додав він.

Раніше повідомлялося, що Збройні Сили України звільнили місто Снігурівка Миколаївської області.  

Нагадаємо, на Херсонщині за останню добу росіяни зруйнували як мінімум 11 мостів і переправ. За повідомленням місцевих жителів та військових, мости підірвали самі окупанти для уповільнення просування ЗСУ.

Відхід російських сил з правобережної Херсонщини здійснюватиметься протягом кількох днів із оборонними позиціями та прикриттям відхідних сил артилерійським вогнем, вважає британська розвідка.

Водночас в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що заява Росії про відхід із Херсона «навряд чи» є пасткою, щоб заманити українські війська у складний бій.

Водночас там припускають, що деякі російські підрозділи можуть залишитися, аби затримати ЗСУ в самому Херсоні. Утім мета цього забезпечити організований відхід якомога більшої кількості російських військ.

Раніше голова Миколаївської ОВА, коментуючи ситуацію у Снігурівці, розповів, що окупанти ведуть перегрупування.

Також повідомлялося, що Збройні Сили України накрили велику колону росіян, які виходили зі Снігурівки Миколаївської області у напрямку тимчасово окупованого Херсона.

Крім того, була інформація, що російські окупанти можуть будувати лінію оборони в Херсонській області для двох цілей: довгих боїв або прикриття для виходу з регіону.

Дивитись повну версію