Кім закликає жителів Миколаївщини максимально економити світло

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім закликав усіх жителів України максимально економити електроенергію, щоб енергетики мали змогу проводити відновлювальні роботи і підключати наступних споживачів.

Про це він повідомив у Telegram.

— Звертаюся до всіх жителів України! Будь ласка, максимум економії електрики!!!!!!! Зранку росте споживання (що логічно), не вистачає потужності в системі підключити наступних споживачів!!!, – закликва Віталій Кім

Голова ОВА підкреслив, що «енергетична система України єдина, як і ми», тому коли кожен «вимкнув десь пару непотрібних лампочок, то це дуже важливо».

У свою чергу заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram повідомив, що вранці 24 листопада у Кіровоградській та Вінницькій областях підключили до електропостачання об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, через обстріли вдень, 23 листопада, в Миколаївській області спрацювало автоматичне частотне розвантаження, через що у багатьох абонентів вимкнулося світло.

Протягом дня у всіх регіонах України також відбуваються аварійні відключення. Також енергоблоки Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області аварійно зупинені.

Внаслідок серії ракетних ударів російських військ по Україні населені пункти Миколаївської області залишились без електроенергії. Наразі місцева влада працює над відновленням електропостачання на об’єктах критичної інфраструктури.

Виправданням того, що Російська Федерація є державою – спонсором тероризму є черговий масований ракетний обстріл України, який відбувся одразу після відповідного голосування Європейського парламенту, вважає Президент України Володимир Зеленський.

Дивитись повну версію