Окупанти минулої доби тричі обстрілювали дві громади на Миколаївщині, — ОВА

Військові РФ впродовж 17 березня тричі обстрілювали дві громади на Миколаївщині.

Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Зокерма, о 12:56 та 21:15 окупанти ворог завдавали мінометних і артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади, а о  о 20:30 – Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Водночас у Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Варто зазначити, що військові РФ щоденно обстрілюють Очаків з артилерії, ударів по місту окупанти завдають по декілька разів на добу. Обстріл загарбники ведуть з території тимчасово окупованої Кінбурнської коси – наразі це єдина окупована Росією територія Миколаївської області. Окрім Очакова з коси росіяни також щоденно обстрілюють Куцурубську громаду.

Раніше повідомлялося: вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Внаслідок удару також пошкоджені вікна та дахи у понад 200 будинків. Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у Чорноморській, Куцурубській та Березанській громадах. 

Пізніше стало відомо, що російські окупанти обстрілювали Очаків крилатими ракетами та з РСЗВ. Кількість поранених становить 15 людей, серед яких 2-річна дитина. Загиблих немає.

Дивитись повну версію