Війська РФ мають «суттєвий голод боєприпасів» на Кінбурні, — Сили оборони

Російські військові відчувають «суттєвий голод боєприпасів» на території тимчасово окупованого Кінбурнського півострова.

Про це повідомила спікер Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні «Єдині новини».

За її словами, на західній частині Кінбурнської коси станом на 1 квітня зменшилася кількість російських військ.

— Наша продуктивна робота по Кінбурнській косі має хороші результати, зокрема за минулу добу жодного обстрілу навіть в акваторії Дніпро-Бузького лиману не було. Це говорить про те, що у ворога дійсно суттєвий голод боєприпасів на тій ділянці місцевості. Впевнена, що дуже скоро ми зможемо говорити про дуже позитивні результати, – розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами українські військові намагаються брати під контроль не тільки частини самого півострова, а й сполучення з материком, звідки армії РФ підтягує боєприпаси.

— Військовим РФ важко туди підтягувати резерви навіть вже тому, що ми намагаємося брати під контроль не тільки частини самого півострова, а й сполучення з материком, там, де ворог використовує ці маршрути для підтягування боєприпасів і озброєння, – сказала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, в українській розвідці натякнули, що звільнення Кінбурнської коси від російських окупантів можна очікувати вже влітку 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Кінбурнська коса більше знаходиться під контролем окупантів. Щодо херсонських островів, то постійного контролю однієї зі сторін над ними немає. Водночас відомо, що окупанти продовжують щодня обстрілювати з артилерії Очаківську та Куцурубську громади. 

Також військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що на Кінбурнській косі в окупантів склалася «суїцидальна патова ситуація». Він прогнозує, що невдовзі на там може статися ще один «жест доброї волі» росіян.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси. Наразі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Нещодавно очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого». Це також підтвердила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Наразі Збройні сили продовжують завдавати вогневого ураження по окупантам на півострові. Зокрема, українські захисники вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі, а також знищити там російських загарбників та ворожу техніку. 

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Дивитись повну версію