• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

На Кінбурнській косі Сили оборони знищили угруповання росіян та ворожу техніку

Ілюстративне фото, робота бійців ЗСУ

На Кінбурнській косі Миколаївської області Сили оборони знищили близько 10 російських загарбників та ворожу техніку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказала спікер Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

— Ми продовжуємо бойове відпрацювання по тих позиціях, які ворог час від часу там займає для того, щоб атакувати Очаківський напрямок. Наша робота досить результативна і за минулу добу є знищення автомобільної техніки і до 10 одиниць ворога. Це говорить про те, що спокою їм там немає, – сказала Наталія Гуменюк.

Вона також додала, що доки окупанти мають сухопутний коридор доступу до Кінбурнської коси, вони можуть замінювати сили і завдавати ураження по Очаківський громаді.

Зокрема, так було і минулої доби, коли внаслідок обстрілів в Очаківській громаді було пошкоджено житлові будинки. Як наголосила Наталія Гуменюк, обстріли велися з реактивних систем залпового вогню, зокерма з використанням запальних боєприпасів, які заборонені Женевською конвенцією. Загалом загарбники ведуть вогонь по прибережній зоні і намагаються зашкодити портовій інфраструктурі Очакова.

За останньою інформацією Сил оборони півдня, Кінбурнська коса наразі більше знаходиться під контролем окупантів. Щодо херсонських островів, то постійного контролю однієї зі сторін над ними немає.

Раніше в оперативному командуванні «Південь» повідомляли, що жодна зі сторін не має абсолютного контролю над Кінбурнською косою та островами, що поблизу Херсона. Бойова робота продовжується.

Також військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що на Кінбурнській косі в окупантів склалася «суїцидальна патова ситуація». Він прогнозує, що невдовзі на там може статися ще один «жест доброї волі» росіян.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси. Наразі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Нещодавно очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого». Це також підтвердила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Наразі Збройні сили продовжують завдавати вогневого ураження по окупантам на півострові. Зокрема, українські захисники вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

Читайте також: