На Миколаївщині збираються запустити додаткові електрогенеруючі потужності

В Миколаївській області працюють над запуском додаткових електрогенеруючих потужностей.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв’ю «Суспільному», пишуть «НикВести».

Він наголосив, що відключення на Миколаївщині відбуваються не через надмірне споживання електроенергії в регіоні — область допомагає збалансувати енергосистему держави. Голова ОВА також нагадав, що жителі Миколаївщини вже споживають у 2,5 рази менше електроенергії, ніж до повномасштабної війни.

— Ми будемо намагатися економити на комунальних підприємствах, на освітленні, на тих речах, що не стосуються людей. А люди — це особисте, вони будуть використовувати (електроенергію, — прим.), як вважають (за потрібне, — прим.), тому що ми і так вже економимо, — сказав він.

Віталій Кім розповів, що в області працюють над запуском додаткових потужностей.

— Ми розглядаємо і запускаємо додаткові електрогенеруючі потужності. Про це я розповідати не буду. Як запустимо — теж не розповів. Маю надію, що наш регіон буде працювати майже без відключень, — повідомив голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що вранці 31 жовтня російські війська випустили по Україні велику кількість ракет. У всіх областях була оголошена повітряна тривога.

Армія РФ вдарила по об’єктах критичної інфраструктури у Києві, Харківській, Черкаській та Запорізькій областях.

Разом з тим, вранці 31 жовтня українські захисники знищили 44 ракети з близько 50, випущених армією РФ по критичній інфраструктурі України.

Одна з ракет, яку росіяни випустили вранці 31 жовтня по території України, раптово змінила курс та розвернулася у сторону, з якої летіла.

В Україні через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії.

Дивитись повну версію