На херсонському напрямку ЗСУ ліквідували понад 120 окупантів

Авіація ЗСУ протягом минулої доби відпрацювала 8 ударів по опорному пункту, районах зосередження ворожих сил та засобів.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад сотню вогневих завдань, зокрема по пункту управління, колонні військової техніки та складах з боєприпасами ворога, повідомляє Оперативне командування «Південь».

Тож ворожі втрати за бойовий день складають:

  • 125 окупантів
  • 3 танки
  • 5 одиниць авто-бронетехніки
  • склад з боєприпасами в Бериславському районі.

Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Над Чорними морем на Одещині збито два безпілотних розвідники типу «Гранат-3».

Нагадаємо, ввечері 9 листопада російський генерал Сергій Суровікін, командувач ворожими військами в Україні, і міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосили про здачу Херсона та відхід окупаційних військ на лівий берег Дніпра.

При цьому на Херсонщині за останню добу росіяни зруйнували як мінімум 11 мостів і переправ. За повідомленням місцевих жителів та військових, мости підірвали самі окупанти для уповільнення просування ЗСУ.

Раніше голова Миколаївської ОВА, коментуючи ситуацію в Снігурівці, розповів, що окупанти ведуть перегрупування.

Також повідомлялося, що Збройні Сили України накрили велику колону росіян, які виходили зі Снігурівки Миколаївської області у напрямку тимчасово окупованого Херсона.

Крім того, була інформація, що російські окупанти можуть будувати лінію оборони в Херсонській області для двох цілей: довгих боїв або прикриття для виходу з регіону.

Дивитись повну версію