Кім закликав снігурівців не квапитися з поверненням додому — чекають лише комунальників

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав вимушених переселенців зі Снігурівки та інших звільнених населених пунктів поки не повертатися.

Про це він сказав у відеозверненні 10 листопада.

Однак в області вже готуються до повернення на звільненні території адмінперсоналу та комунальників. Робітників цих сфер Віталій Кім попросив звертатися до своїх керівників.

— Ми готуємо повернення адміністративного персоналу, щоби звільнені населені пукти могли функціонувати повноцінно, — сказав він.

При цьому у звільнені населені пункти поки не пускають журналістів та інших охочих. Доступ відновлять, коли проведуть фільтрацію та стабілізаційні заходи.

Раніше повідомлялося, що для жителів звільненої Снігурівки готують гуманітарну допомогу.

Протягом минулої доби наші війська на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів. Звільнили майже 260 квадратних кілометрів та 12 населених пунктів.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили селище Киселівка Херсонської області. Таким чином, під контроль взято водогін, через який до Миколаєва надходила вода з Дніпра.

Раніше повідомлялося, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня Збройні сили України просунулися у глибину оборони ворога на 36,5 км.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні Сили України на півдні просуваються обережно, аби контрнаступ пішов із найменшими втратами, бо ворог не збирається здавати позиції без бою.

Дивитись повну версію