Очаків під щоденними обстрілами: Як миколаївські волонтери допомагають місцевим, домівки яких постраждали

14:03, 18 січня, 2023

Миколаївські волонтери «Rebel Volunteers» збирають 650 тисяч гривень на закупівлю шифера та листів ОСБ для домівок, які постраждали внаслідок потужного вибуху в Очакові 9 січня.

Про це повідомив волонтер громадського об'єднання «Rebel Volunteers» Дмитро Волощенко.   

— Сотні бабусь, які абсолютно не розуміють як їм прожити цю зиму. Молоді в місті майже немає, половина міста просто без вікон. Не без скла, ні. Без вікон. Їх вирвало «з м’ясом», – описує ситуацію в Очакові волонтер. 

На зібрані кошти волонтери придбають 545 листів шифера для пошкоджених дахів та 500 листів ОСБ для заміни вибитих вікон.

Крім цього, на зібрані кошти волонтери:

  • Годуватимуть команду людей, які будуть працювати щодня над відновленням дахів та вікон, возити їх по об’єктах і платити їм зарплатню за умови, якщо вони не матимуть змоги допомогти за ідею;
  • Придбають сотні пляшок монтажної піни, кілограми саморізів, квадратний кілометр плівки та інше.

Волонтери також обіцяють надати звіт за витрачені кошти та виконану роботу.

— Відзвітуємо по кожній копійчині. Покажем кожен результат і вдячних людей. І саме тут нам потрібна ваша допомога. Ви донатите – ми все це організовуємо, приділяємо проєкту тижні свого життя, займаємося тим, чим мало хто хоче. Бо треба. Доречі вже майже домовилися з компанією Дніпро-М за інструменти на дуже велику суму, вони також не стоять осторонь від проблеми людей, – розповів Дмитро Волощенко.

РЕКВІЗИТИ

PayPal – dima@shofamily.ua (обовʼязково треба вказати, що гроші саме на Очаків)

Банка Mono 

Нагадаємо, вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Внаслідок удару також пошкоджені вікна та дахи у понад 200 будинків. Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у Чорноморській, Куцурубській та Березанській громадах. 

Пізніше стало відомо, що російські окупанти обстрілювали Очаків впродовж крилатими ракетами та з РСЗВ. Кількість поранених становить 15 людей, серед яких 2-річна дитина. Загиблих немає. 

14:03, 18 січня, 2023
View full version