• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.1° Мінлива хмарність

Про яке відновлення можна казати, поки йде гаряча фаза війни?

 

У Миколаївській обласній раді в наступному році планують розпочати роботи з відновлення аеропорту, який було зруйнованого ще на початку російського вторгнення. Відповідний пункт містить «Програма економічного і соціального розвитку на 2024 рік», яку 14 грудня ухвалили депутати в ході сесії обласної ради 14 грудня.

Відновлення підприємства передбачає забезпечення високого рівня безпеки польотів, регулярності рейсів та вдосконалення якості сервісу і культури обслуговування.

Варто додати, що конкретної суми фінансування, яку потребуватиме відновлення роботи аеропорту, в документі не зазначено.

«Для забезпечення стабільної діяльності КП «Миколаївський міжнародний аеропорт», кошти планують залучити з державного та обласного бюджетів або отримати допомогу від інших країн», – повідомляється у документі.

Скільки грошей вже було "вбухано" в цей об'єкт. Їх залучали з усіх бюджетів - обласного, міського, забирали навіть в ОТГ по області. Про яке відновлення можна казати, поки йде гаряча фаза війни? Я розумію, що конкретної суми немає, але для чого взагалі зараз підіймати це питання? Невже місцеві "зелені" прям настільки хочуть відзвітувати в Київ про "стабільність і розвиток", що вони вписують в плани аеропорт? У нас немає нагальніших потреб?

Я більше скажу. В разі нової загрози для Півдня та Миколаєва зокрема, ЗПС треба буде взагалі превентивно підривати в 5-7 місцях. А вони думають, як вже відновлювати розбитий термінал та інші об'єкти аеродромної інфраструктури…

Те саме стосується і палацу. Проблему водопостачання в Миколаєві вже вирішено?