• субота

    5 жовтня, 2024

  • 24.3°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.3° Переважно ясно

Вибухотехніки на Миколаївщині розмінували вже майже 85 га звільнених територій

В Миколаївській області розміновано вже майже 85 гектарів звільнених територій, окупованих внаслідок повномасштабного вторгнення Збройних сил Російської Федерації 24 лютого.

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

У повідомленні вказано, що в результаті відпрацювання територій правоохоронці виявили, вилучили та знищили понад 520 вибухонебезпечних предметів різного типу на майже 85 га звільнених територій.

“Щоденно фахівці вибухотехнічної служби поліції продовжують розміновувати від ворожих небезпечних предметів звільнені населені пункти, у яких тривалий час дислокувався ворог”, - зазначають у поліції.

Зокрема, робота по розмінуванню проводилась на територіях приватних підприємств, сільськогосподарських боксів, у квартирах місцевих мешканців, у приватних будинках, на городах і присадибних ділянках та навіть у погребах та господарчих приміщеннях.

— Крок за кроком вибухотехніки разом із піротехніками ДСНС розчищають звільнену територію Снігурівщини та селищ інших громад знешкоджують небезпечну ворожу зброю. Стабілізаційні заходи продовжуються, - зазначив керівник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Нагадаємо, Великобританія передала Україні обладнання для розмінування, зокрема 1000 металошукачів VALLON та 100 комплектів для знешкодження бомб.


Читайте також: