• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Прикордонники затримали на березі Тиси п’ятьох чоловіків, які намагалися добратися до Угорщини на човні

Затримані чоловіки, які намагалися перетнути кордон. Фото ДПСУ.Затримані чоловіки, які намагалися перетнути кордон. Фото ДПСУ.

На Закарпатті затримали п’ятьох чоловіків, яких за гроші пообіцяли безпечно, але незаконно доставити в Угорщину.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Чоловіків, які пообіцяли їм «легенький і швидкий перехід без річки та води», вони знайшли у соціальних мережах. З прибуттям на Закарпаття чоловіків, які не були знайомі раніше, зібрали в один автомобіль та повезли у невідомому напрямку. Далі їм надали гумовий човен та повідомили, що прийдеться перепливати річку.

Зазначається, що кожен з них мав заплатити від 5 до 10 тисяч доларів, але їх не попередили, що перетинати кордон доведеться на надувному човні через Тису в обхід пунктів пропуску.

«Житель Тернопільщини за можливість перетнути кордон мав заплатити 7 тисяч євро. Мешканцям Київщини та Львівщини переправники призначили ціну у розмірі 10 та 5 тисяч доларів.Ще двоє спільників, житель Харківщини та Тернопільщини, не знали скільки повинні були сплатити за свою мандрівку, оскільки з переправниками про умови їх вояжу із ймовірним смертельним фіналом, домовлялися їхні матусі, які наразі перебувають за кордоном. Усіх п’ятьох об’єднувала одна мета — незаконний перетин кордону з Угорщиною», — йде мова у повідомленні.

Однак до берега чоловіки не доплили, 300 метрів до держрубежу порушників виявили прикордонники.

«Зловмисники, проігнорувавши законні вимоги наряду, спробували тікати, проте були затримані та доставлені до прикордонного підрозділу», — повідомляють прикордонники.

Стосовно чоловіків складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені статтею 204-1 КУпАП («Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України») та статтею 185.10 («Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону»), справи скеровано до суду.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Читайте також: