• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.1° Похмуро

Financial Times визнала президента України «Людиною року»

Британська газета Financial Times визнала президента України Володимира Зеленського «Людиною року».

Його вважають «втіленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії».

У своїй статті FT порівнює Володимира Зеленського з премʼєр-міністром Британії Вінстоном Черчиллем, який виступав по радіо, щоб згуртувати країну під час бліцкригу: президент України так само використовує соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку України.

— Принагідно він став прапороносцем ліберальної демократії в ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка може визначити хід ХХІ століття, — зазначає видання.

В інтервʼю FT Володимир Зеленський сказав, що залишився в Києві в перші дні вторгнення, бо не міг і не хотів «підводити людей».

— Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей, — зазначив він.

Журналісти вважають, що рішення президента залишитися у столиці замість того, щоб прийняти пропозицію США про евакуацію, «стало одним із найважливіших моментів у війні, спонукавши українську армію та її народ до опору. Це стало несподіванкою для українців і західних союзників, які мали низькі очікування від політичного керівництва країни».

Нагадаємо, у Вашингтоні відбулася церемонія нагородження лауреатів премії Human Rights Award, під час якої Перша леді Олена Зеленська отримала нагороду для всього народу України.

Читайте також: