• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 21.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.8° Похмуро

«Зібрали по всьому світу», — Сєнкевич розповів, як іноземці вже сьогодні допомагають Миколаєву

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що сьогодні іноземні партнери постійно передають важливу допомогу місту, яка дозволяє забезпечувати його життєдіяльність.

Про це він сказав під час прямого ефіру у соцмережах ввечері 24 лютого, пишуть «НикВести».

— КП «Парки» сьогодні прибирає місто технікою з Дортмунду та Ганноверу. Вікна зашиті ОСБ-плитами з Данії. «Миколаївводоканал» ремонтує труби, використовуючи матеріали від Данії. В наших сімейних амбулаторіях і лікарнях швидкі допомоги з Нарбонни та інших міст, від людей з Nova Ukraine. Станції очистки води, знову ж таки, ми зібрали по всьому світу — з Ізраїлю, Америки, Данії, Германії, Франції, — сказав мер.

Він нагадав, що німецькі партнери виділяють 5 мільйонів євро на підтримку відбудови Миколаєва та Харкова, а італійські архітектори займаються розробкою генплану.

— Жодна копійка з допомоги, яку нам виділяють всі іноземні партнери, не проходить через бюджет Миколаєва чи наших чиновників, яким ви всі так не довіряєте. Я розумію, що всі чиновники постійно повинні буди бідні і некрасиві, тоді вони будуть нормальними. А якщо щось одне в них присутнє — то все, вони погані чиновники, — додав міський голова.

Нагадаємо, що в Миколаєві планують розробити новий Генеральний план міста, який включатиме концепцію післявоєнного відновлення.

До відбудови, зокрема створення перспективного генплану Миколаєва, долучилися архітектурна компанія One Works та Норман Фостер. 

Раніше Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що західні партнери схвалюють його пропозицію допомагати місту не грошима, а матеріалами, проєктами, обладнанням і експертизами.

Також Олександр Сєнкевич на Всесвітньому економічному форумі у Давосі вчергове заявив, що не хоче, аби місцеві чиновники розпоряджалися грішми іноземних партнерів, які виділяються на відбудову.

Він нагадав, що під час зустрічі з представниками Данії акцентував увагу на тому, щоб іноземні партнери самі закуповували необхідні для відновлення Миколаєва товари та послуги, а не передавали кошти.

Читайте також: