• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

Миколаївці під артобстрілами отримували гуманітарну допомогу

У четвер вранці, 20 жовтня, російські окупанти вчергове атакували Миколаїв. Під час ворожих обстрілів міста сотні жителів мали отримувати гуманітарну допомогу. Місце видачі не розголошували задля безпеки людей в умовах воєнного стану та через можливі ворожі обстріли. 

Ні волонтери, ні жителі Миколаєва не побоялися прийти на заздалегідь визначене місце збору, тому масова видача гуманітарних наборів відбулася, повідомили у фонді Future for Ukraine.

— Гуманітарна допомога видається системно з дотриманням правил безпеки під час повітряної тривоги. Небезпека є завжди, адже ніхто не знає куди прилетить ворожа ракета…, — коментує ситуацію заступник мера Миколаївської міської ради Анатолій Петров.

Цього четверга 300 людей отримали 4 тонни гумдопомоги від фонду Future for Ukraine, до якої увійшли 300 пакетів з продуктами харчування, засоби жіночої гігієни, зубні щітки, антисептики, хліб та теплий одяг. Це речі першої необхідності в умовах війни.

— Миколаїв зараз — це місто-герой. Постійні обстріли, продуктовий дефіцит, бої на прилеглих територіях, а люди мужньо тримаються та відстоюють право на нормальне життя у себе вдома. І мінімум, що можна було зробити – зібрати та привезти найнеобхідніші продукти та речі. Ми намагалися бути максимально обережними, не анонсували місце видачі та робили все, щоб містянам нічого не загрожувало. У день нашого приїзду по Миколаєву було завдано нових ракетних ударів та кожна людина зі списку прийшла отримати допомогу. Бо людям це дійсно потрібно, — розповідає волонтерка БФ Future for Ukraine Ольга Глюза. 

Нагадаємо, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до містян з проханням подбати про те, щоб мати тижневий запас питної води та їжі на випадок відсутності електро- та водопостачання через російські атаки.

Читайте також: