• вторник

    24 сентября, 2024

  • 20.8°
    Ясное небо

    Николаев

  • 24 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 20.8° Ясное небо

Народні депутати розподілили кого куди пошлють

На наступному пленарному засіданні Верховної Ради буде затверджено комітети та їх склад. Так всього передбачено проектом 29 комітетів. З них 11 комітетів очолили регіонали, 2 комуністи, 3 ударівці, 1 комітет очолив екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин, 1 віддали свободівцям, 9 очолили представники Батьківщини и два комітети очолили позафракційні депутати.

Народні депутати від Миколаївської області ввійшли до таких комісій:

Ігор БриченкоЯк і планував бютівець Ігор Бриченко він ввійшов до комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Комуніст, любитель капців, Микола Дзарданов тепер займатиметься питаннями європейської інтеграції у відповідному комітеті.

Микола Жук та Артем ІльюкНе збулася мрія Ільюка Артема, він ввійде до комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, хоча раніше Артем Олександрович виявляв бажання боротися з корупцією і потрапити у відповідний комітет. Любитель баскетболу Микола Жук продовжив свою діяльність і тепер буде працювати в комітеті з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Володимир Наконечний Регіонал Володимир Наконечний потрапив до комітету з питань податкової та митної політики.

Роман ЗабзалюкСпеціаліст з політичних розвід операцій Роман Забзалюк стане заступником Литвина голови комітету з питань національної безпеки і оборони.

Юрій ГержовЮрій Гержов увійшов до комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

 

Загалом одні з найважливіших комітетів очолили регіонали. Так комітет з аграрної політики та земельних відносин, комітет з питань бюджету, комітет з питань верховенства права та правосуддя, комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування (цей комітет розглядає питання позачергових виборів та їх доцільності), комітет з питань охорони здоровя (можливість контролювати медичну реформу), комітет з питань податкової та митної політики, комітет з питань транспорту та зв’язку, який очолив відомий потягами Хюндай Борис Колесніков та деякі інші комітети стали підконтрольними провладним силам. До того ж в бюджетному комітеті більшість (21) складають регіонали та комуністи, які нібито самостійні. Але голосують з провладною партією в унісон. Також в цей комітет ввійшов відомий Табалов-старший, хоча опозиціонери стверджували, що він не прийняв присягу й не може бути депутатом. Опозиційних депутатів ввійшло до цього комітету всього 11 і позафракційних, які невідомо як голосуватимуть, разом з Табаловим двоє.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики очолить комуніст Спірідон Кілінкаров. Варто відзначити, що якраз в цій сфері у своїй передвиборчій програмі комуністи обіцяли навести лад. Можливо, вони врегулюють питання комунальних послуг як і планують вже двадцять років. Також найдавніша партія займеться ще одним напрямком роботи, який судячи з лозунгів є для них пріоритетним, комітет з соціальної політики та праці.

Мабуть несолодко буде гламурному депутату Таїсії Повалій, вона хоч і потрапила в комітет з питань культури і духовності, але відстоювати думку партії Повалій допоможе тільки Інна Богословська, яка теж ввійшла до цього комітету.

Депутат-тушка Табалов-молодший опікуватиметься дуже зручними питаннями податкової та митної політики.

Лідери і перші обличчя партій ввійдуть до таких комітетів:

Опозиціонер Геннадій Москаль потрапив у свою стихію, він стане першим заступником голови комітету боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Регіонал Нестор Шуфрич займатиметься питаннями бюджету.

Регіонал Сергій Ківалов, який свого часу набув слави гарного рахівника, очолив комітет з питань правосуддя та верховенства права. До цього ж комітету увійшов адвокат Юлії Тимошенко, найвідоміший боржник з аліментів,бютівець  Сергій Власенко. Російськомовний Вадим Колесніченко закинув мовний конфлікт і теж вирішуватиме питання правосуддя.

Одесит регіонал Давид Жванія очолив комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. До нього приєднається брат матюкливого мера Харківа Дмитро Добкін, та лідер партії УДАР Віталій Кличко.

Брат Олега Тягнибока Андрій вирішуватиме питання  екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Один з братів Балоги, позафракційний, займеться євроінтеграцією. До нього приєднається й шоколадний заєць Петро Порошенко.

Андрій Кожемякін, голова фракції Батьківщини, очолить комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Його заступником стане Пшонка-молодший.

Найстарший депутат Верховної Ради Юхим Звягільський перейматиметься закордонними справами.

В комітеті з питань інформатизації та інформаційних технологій зібрались мамонти української політики – Тігіпко, Турчинов, Тягнибок, Янукович-молодший.

Майбутня вчителька Миколи Азарова з української мови свободівка Ірина Фаріон потрапила до відповідного комітету з питань науки і освіти.

Регіоналка Тетяна Бахтєєва продовжить працювати над медициною очоливши відповідний комітет.

В комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який до речі віддали під головування опозиціонерам ввійшов бютівець Сергій Пашинський, який вже встиг на першому засіданні Ради поштурмувати президію.

 

Лідер опозиції Арсеній Яценюк тепер займатиметься справами ветеранів, пенсіонерів та інвалідів.

Комітет з питань підприємництва очікувано очолила опозиціонерка Олександра Кужель.

Регіоналка Герман і опозиціонерка Луценко працюватимуть в комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Головний борець за комунізм в країні Петро Симоненко потрапив до комітету з питань правової політики. Разом з Петром Миколайовичем правовою політикою займуться ще один Балога, Жеваго та відомий захисник прав Микола Катеринчук.

 В непрофільний комітет з питань промислової та інвестиційної політики потрапив депутат-семафор регіонал Михайло Чечетов. Можливо це сталося, тому що комітету з регулювання руками не утворили.

Політичний біженець Арсен Аваков займеться депутатською етикою та діяльністю Верховної Ради. Разом з ним виховуватиме в депутатах етичну поведінку регіонал Олександр Єфремов.

Бютівець Микола Томенко очолить комітет з питань свободи слова та інформації. Допомагатиме йому перший заступник регіонала Олена Бондаренко. Туди ж ввійде й в минулому керівник опозиційного каналу ТВі Микола Княжицький.

Питаннями фінансів і банківської діяльності на посаді першого заступника голови комітету буде опікуватись Азаров-молодший. До речі в цьому комітеті переважна більшість також віддана провладним представникам. Єдиною невизначеною кандидатурою є Олег Ляшко, який взагалі сам по собі.

Разом з постійними комітетами передбачається створити спеціальну контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації. Тут вже комуністам надано можливість виконати свої обіцянки і повернути все народу, адже цю комісію очолить комуніст Євген Мармазов. Також до цієї комісії ввійдуть 6 регіоналів та 10 опозиціонерів. Що «напрацює» ця комісія – побачимо згодом.

Читайте также: