• суббота

    21 сентября, 2024

  • 24.1°
    Ясное небо

    Николаев

  • 21 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 24.1° Ясное небо

Хроника войны, 148-й день: Николаев снова обстреляли россияне, ВСУ массово уничтожают позиции врага на Херсонщине

Миколаїв, фото: Світлана Вовк

21 липня триває 148-а доба спротиву українців повномасштабному збройному вторгненню Російської Федерації.

Вночі, близько 3 години, в Миколаєві прогриміли потужні вибухи, інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій. Здійснює ведення розвідки БпЛА, повідомляє \ Генштаб.

Ворог з танків, ствольної та реактивної артилерії систематично обстрілював цивільну інфраструктуру по лінії зіткнення в районах населених пунктів Апостолове, Миколаївка, Лепетиха, Червона Долина, Мурахівка, Благодатне, Прибузьке та Лимани.

На півдні ЗСУ знищили понад 100 окупантів та 6 складів з боєприпасами за добу, повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

По росіянам було нанесено 10 авіаційних ударів: 3 гелікоптерних і 7 із застосуванням бомбардувальників та літаків штурмової авіації.

5 разів уражено ворожі опорні пункти, 3 рази — скупчення живої сили та техніки на Херсонщині, 2 влучено в склади боєприпасів на Миколаївщині і Херсонщині.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 200 вогневих завдань, в результаті чого вороже військо втратило 111 окупантів, гаубицю «Мста-Б», 2 самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», безпілотний літальний апарат типу «Елерон», 13 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.

Підтверджено знищення командного і командно-спостережного пункту, ще 6 складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському і Каховському районах.

Онлайн-репортаж

Оновлюється

23:50 На сьогодні на території Миколаївської області перебувають 72 тисяч вимушено переміщених осіб (ВПО), з них близько 60 тисяч отримали статус ВПО після 24.02.2022 року. Серед вимушених переселенців, які проживають на території області, 13 тисяч – діти.

Про це повідомила регіональний представник Уповноваженого у Миколаївській області Світлана Одінцова.

22:50 У 36-й окремій бригаді морської піхоти контр-адмірала Михайла Білинського прокоментували відеозапис військовослужбовців, який поширюється в окремих ЗМІ та соцмережах щодо причин смерті одного з їх побратимів.

Про це йде мова у заяві, яка опублікована на офіційній сторінці 36-ї бригади у Facebook.

Зазначимо, що напередодні у соціальних мережах поширилось відео, що було записане військовими 36-ї бригади. У відео йде мова про те, що офіцери начебто до смерті забили одного з солдатів.

«У деяких ЗМІ та соціальних мережах поширюється відео військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти, які дискредитують бачення військової служби в лавах морської піхоти. З цього приводу повідомляємо, що дійсно відбувся факт смерті військовослужбовця. Однак, попередньо встановлено, що причиною трагедії стала хвороба серця на фоні зловживання алкогольних напоїв. Разом з тим, наголошуємо, що прояви нестатутних взаємовідносин є неприпустимими серед підрозділів морської піхоти, - йде мова у заяві.

21:40 Український боксер середньої ваги Сергій Дерев'янченко 30 липня проведе бій у США з Джошуа Конлі.

Про свою підготовку він написав у Facebook.

Спортсмен вийде до бою під прапором України, щоб нагадати усьому світу та американцям, що його співгромадяни продовжують боротися проти російського вторгнення і ніякого миру ще досі немає.

— Як ви вже знаєте, 30 липня я знову вийду на ринг і буду битися за своє місце в цьому бізнесі, за свою сім'ю і, звичайно, за свою країну. Моя боротьба під українським прапором, сподіваюся, ще раз нагадає всьому світу, що війна в Україні ще далеко не закінчилася. Насправді це для нас, українців, зараз найважливіше. Ми всі емоційно травмовані після 24 лютого, але це зробить нас ще сильнішими. Окрім того, я хочу сказати велике спасибі всім моїм шанувальникам у всьому світі. Час від часу ви надсилаєте мені добрі слова підтримки, і я завжди ціную це. 30 липня я зроблю все, щоб вас не розчарувати, — таким дописом поділився миколаєвець.

21:00 Швидкі теріторіальні відвоювання української армії, ймовірно, почнуться зі звільнення правобережної частини Херсонщини, яке готується останні місяці.

Про це повідомляє телебачення Чехії.

У разі оточення російських військ навколо Херсону, Україні доведеться швидко рухатися до «бажаних територіальних здобутків», щоб виконати останні обіцянки перед партнерами і досягти показових успіхів, акцентують журналісти.

— Водночас Києву довелося б контролювати трасу М14/Р47, яка сполучає Херсон із Новою Качовкою, де розташована одна з російських баз. Також українцям довелося б перекрити Качовську ГЕС, розташовану приблизно за 55 кілометрів від Херсона вище за течією Дніпра. Дамба електростанції служить мостом, по якому пролягає шосе. Тоді російській армії не було б можливості переправитися через Дніпро. У разі успіху українська артилерія також буде достатньо близько, щоб не дати російським силам встановити будь-які переправи через річку, наприклад наплавні мости, —додають на ТВ, посилаючись на військового репортера The Kyiv Indenpendent Иллю Пономаренка.

20:35 Нещодавний контрнаступ на село Потьомкіне Херсонщине закінчився перемогою ЗСУ через влучність ракет з HIMARS.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, опитавши участників штурму.

Американські журналісти поспілкувалися з офіцером, який брав участь у звільненні Потьомкіного від росіянських загарбників.

— Тут було пекло, Тепер це як рай. Супер тихо. Усе змінилося, коли ми отримали «Хімарси»— розповів Сергій Шаталов.

За його словами, без допомоги натівських РСЗО прогрес на цьому напрямку був надважким, бо ворог домінував у артилерії і випускав сотні снарядів по українським позиціям у відкритих полях. При цьому, під час бою за Потьомкіне українська сторона втратила певну кількість цінної бронетехніки, якої на фронті зараз не вистачає, тому для розгорнутого контрудару на Херсонщині ЗСУ потрібні свіжі поставки з Заходу.

— Ми два місяці не рухалися з окопів, намагаючись не дати росіянам просунутися, живучи без душу та укриття на відкритій місцевості. «Хімарси» зробили різницю. Але ми втратили стільки танків, — додав у розмові з кореспондентами кулеметник, який воює в Херсонській області.

20:10 У окупованій частини півночі Херсонській области російська армія накопичила біля 15 тисяч військовослужбовців, які не здатні створити щільну оборону.

Подібні підрахунки провів журнал Newsweek.

Видання акцентує, що великий контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стане новим етапом у війні, особливо якщо в ході нього російські окупанти будуть відсічені на правому березі Дніпра від постачання продовольства та боєприпасів з окупованого Крима.

— Єдиним успіхом, яким росіяни могли похвалитися на першому етапі війни, було взяття після восьми днів боїв майже незахищеного Херсона. Наразі маріонеткову владу намагаються посилити, але суспільний опір досить високий, а близький фронт не сприяє русифікації захоплених територій, — нагадують журналісти.

При цьому, за оцінками Newsweek, росіянам на південному фронті не вистачає задіяних людей і тим паче оперативних резервів, які готові до стримання контрудару під вогнем «Хаймарсів».

— На півдні України росіяни займають правий берег Дніпра від Кізомиса, безпосередньо біля гирла річки в Чорне море, до Осоковрівки, що за 15 км на південь від Нікополя. Там розміщено навіть 15 тисяч людей. Постачання здійснюється лише трьома мостами, які знаходяться в зоні досяжності української артилерії, — додають в матеріалі.

19:50 Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками засідання 21 липня підвищив відсоткові одразу на 50 базисних пунктів. Це сталося вперше за 11 років.

Про підвищення повідомила пресслужба ЄЦБ.

Базова відсоткова ставка за кредитами була підвищена до 0,5%, ставка за депозитами — до нульового рівня, ставка за маржинальними кредитами — до 0,75%.

Рішення пояснюють прагненням приборкати стрімку інфляцію в єврозоні.

Крім того, регулятор повідомив, що запускає нову програму викупу облігацій для обмеження фрагментації єврозони. Новий антикризовий механізм Transmission Protection Instrument (TPI) має сприяти скороченню розбіжностей у вартості запозичення для різних країн єврозони.

У повідомленні ЄЦБ зазначається, що регулятор планує подальшу нормалізацію відсоткових ставок. Подальші рішення ЄЦБ щодо монетарної політики мають дозволити досягти цільового показника інфляції у 2% у середньостроковій перспективі.

Як пише «Інтерфакс-Україна», після підвищення ставок курс євро до долара США почав рости. Так, пара євро/долар уже торгується на рівні $1,0266 у порівнянні з $1,0184 на закритті попередніх торгів.

19:34 79-річний президент США Джо Байден здав позитивний тест на коронавірус, повідомили у Білому домі. Він був вакцинований проти COVID-19, а також отримав дві бустерні дози.

У Білому домі уточнили, що зараз Байден перебуває на ізоляції. Американський президент продовжить виконувати свої обов’язки, як це було раніше, уточнили у відомстві.

Говорячи про симптоми, у Білому домі наголосили, що вони легкі.

Байден продовжить працювати в ізоляції, доки не отримає негативний тест на коронавірус.

Перша леді України Олена Зеленська у вівторок, 19 липня, зустрілася у Білому домі з американською колегою Джілл Байден та президентом США Джо Байденом.

19:13 Уже до кінця тижня в Україні буде 16 HIMARS – наша держава отримає найближчим часом ще 4 одиниці техніки до 12, які вже працюють проти окупантів.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков розповів під час презентації нового модуля інформаційно-аналітичної системи Головного ситуаційного центру країни «СОТА» щодо постачання озброєння від країн-партнерів, передає кореспондент LB.

— Зараз у нас 12 одиниць. Насправді буде ще чотири. Це підтвердили у Рамштайні, — заявив він.

За його словами, це буде офіційно оголошено вже найближчим часом.

— Мабуть, вже на цьому тижні. Пакет 800 мільйонів доларів. Там ще буде ще плюс чотири HIMARS. Усього буде 16. Ми це побачимо. Де вони будуть воювати? Це вже буде закрита інформація, — додав він.

18:55 Призначення нового Генпрокурора очікується у найближчі 10 днів.

Про це повідомив голова президентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

— Його (нового Генпрокурора, – прим.) першим і найголовнішим завданням має стати призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, як цього вимагає президент України. А для того, щоби з цим питанням не було жодних затримок, хочу звернутися до конкурсної комісії з обрання керівника САП із проханням завершити усі необхідні процедури у 10-денний строк, — пише Давид Арахамія.

18:38 У Первомайську поліцейські арештували подружжя за вбивство знайомого.

Про це повідомили у поліції Миколаївської області.

15 червня до Первомайського районного відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про зникнення її 43-річного сина. Зі слів жінки, протягом декількох тижнів чоловік не виходив на зв'язок та де він може перебувати вона не знає.

Слідство встановило, що чоловік загинув, а причетні до його смерті можуть перебувати у сусідньому регіоні.

— Слідчі з’ясували, що наприкінці травня потерпілий разом із подружжям - 41-річною жінкою та 40-річним чоловіком, знаходився у гостях у їхнього спільного знайомого. Усі разом вони вживали спиртні напої. Під час відпочинку між гостями виникла сварка та бійка, в ході якої жінка ножем вдарила опонента в груди. Від отриманого поранення чоловік помер на місці, — повідомили у поліції.

Намагаючись приховати скоєний злочин, подружжя розчленувало тіло вбитого та закопало.

18:15 Росія вже використала більше ніж 50% високоточного озброєння, яке вона мала на початок війни, — розвідка

— Воєнна розвідка зробила певну оцінку стосовно високоточного озброєння, як заявляє рф – це системи «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування, Х-101, Х-155, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни, — повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Разом з тим, РФ має дуже великі запаси старого радянського озброєння такі як: крилаті ракети - Х-22, набір реактивних снарядів «Смерч», «Ураган», «Град», різного роду авіаційні бомби і т.ін.

17:08 Якби українські військові відмовилися від оборони Маріуполя і самовіддано не давали відсіч окупантам, то, ймовірно, російські війська сьогодні стояли б вже десь біля Одеси, а щодо оборони Миколаєва питання б не стояло.

Про це розповів Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Віктор Сікоза в сюжеті, опублікованому Генштабом ВСУ.

За його словами, Маріуполь дав змогу українським військовим перегрупуватися, наростити зусилля для оборони на інших не менш важливих напрямках.

— Якби ми Маріуполь не обороняли, то противник, я вважаю, вже був би десь під Одесою, і за оборону Миколаєва навіть би питання не стояло. Якщо би вся та орда, що була навколо Маріуполя, пішла по цьому коридору (це Мелітополь та Херсон), я вважаю, що в Миколаєві було б зовсім не перелевки, – розповів також Віктор Сікоза.

16:54 Велика Британія вслід за ЄС запровадила заборону на імпорт золота з росії. Також із серпня заборонять ввозити російське вугілля, а з грудня — нафту.

Про це повідомили в уряді Великої Британії.

— Ухвалюється поправка, яка забороняє імпорт нафти та нафтопродуктів, вугілля та золота. Також забороняється безпосередньо чи непрямим шляхом купувати, постачати ці товари, — йдеться в заяві.

16:40 Президент Володимир Зеленський спростував фейк про «важкий стан здоров’я», який сьогодні поширили хакери, атакувавши українські радіостанції. Він розповів, що почувається, як ніколи добре, а ще жартома згадав про різницю у віці із президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це йдеться у відеозверненні Володимира Зеленського, опублікованого в Instagram.

16:24 Великобританія найближчим часом передасть Україні артилерію, радіолокаційні станції і безпілотники.

Видання The Guardian, посилаючись на заяву міністра оборони Бена Воллеса, пише, що черговий пакет військової допомоги включатиме десятки одиниць артилерії, понад 1 600 протитанкових комплексів, 50 000 артилерійських снарядів протибатарейні радіолокаційні системи і сотні безпілотників.

На сайті британського уряду вже є перелік озброєнь, які передадуть Україні:

  • понад 20 самохідних гаубиць M109
  • 36 буксованих артилерійських гармат L119
  • понад 50 000 боєприпасів для артилерії радянських часів
  • радіолокаційні системи (кількість не вказано)
  • понад 1 600 протитанкових комплексів (типу NLAW та Javelin)
  • безпілотники, у тому числі сотні барражуючих боєприпасів

16:11 Слідчі Служби безпеки підготували достатню доказову базу і повідомили про підозру судді «апелляційної палати верховного суду «ДНР», який усупереч вимогам міжнародного права засудив до смертної кари двох громадян Великої Британії та одного громадянина Королівства Марокко.

Про це повідомляє пресцентр відомства.

СБУ інформує, що іноземці офіційно захищали Україну. Вони добровільно вступили до ЗСУ і героїчно стримували російську навалу на Донеччині, поки не потрапили у полон у квітні 2022 року.

15:54 Представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький повідомив, що Росія вже використала більше ніж 50% високоточного озброєння, яке вона мала на початок війни.

Про це Вадим Скібіцький повідомив під час брифінгу, пише Укрінформ.

— Воєнна розвідка зробила певну оцінку стосовно високоточного озброєння, як заявляє рф – це системи «Іскандер», «Калібр», крилаті ракети повітряного базування, Х-101, Х-155, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни», — сказав Вадим Скібіцький.

15:51 Україна ліквідувала дуже багато російських спецназівців ще у перші тижні війни, — журналіст-розслідувач та керівник Bellingcat Христо Грозєв.

— Усі призовники, яких нібито немає, але вони, звісно, є, або навіть контрактники, які підписали контракти рік чи два тому, вони не годяться саме для таких важливих битв (на війні в Україні, — прим.). Тому вони намагаються знайти якнайшвидше, якомога скоріше досвідчених, своїх колишніх спецназівців, — пояснив журналіст-розслідувач Христо Грозєв в інтерв’ю Радіо НВ.

За словами керівника Bellingcat, багато таких колишніх спецназівців на момент початку війни працювали за довгостроковими контрактами в Африці або Сирії для структур російського бізнсмена  або, як його ще називають, «кухаря Путіна» Євгена Пригожина.

15:40 Національний банк України (НБУ) прогнозує, що зростання споживчих цін до кінця 2022 року складе більше 30%. Раніше НБУ також прогнозував інфляцію «вище 20%».

Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко на брифінгу, пише РБК-Україна.

Загальна інфляція у червні 2022 року прискорилася в річному вираженні до 21,5%. Вище інфляція була тільки в лютому 2016 року - 32,7%

15:26 Новим генпрокурором можуть призначити керівника Київської міської прокуратури Олега Кіпера.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на джерела у команді президента України Володимира Зеленського.

— Кіпер — безпосередньо у добрих стосунках з Андрієм Борисовичем (Єрмаком — прим.). Плюс, на відміну від Симоненка, під Кіпера буде легше знайти голоси у парламенті, — наголосили співрозмовники видання.

14:53 Український медіарегулятор анулював ліцензії національних телеканалів «Україна», «Україна24», «ДОНБАС», «Футбол 1/2/3», «НЛО», «Індиго». Це рішення представники Нацради ухвалили під час засідання, передає Укрінформ.

14:49 Хакери здійснили кібератаку і запустили в ефір радіо «Байрактар» і «Мелодія» фейки про те, що президент Зеленський начебто в реанімаціїї, а спікер ВР Руслан Стефанчук тимчасово виконує його обов’язки.

У холдингу TAVR Media, якому належать ці радіостанції, повідомили, що сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій.

— В даний момент відповідні служби працюють над вирішенням цієї проблеми. Наголошуємо, жодна інформація про проблеми із здоров’ям Президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності, — йдеться в повідомленні пресслужби холдингу.

14:36 Російські окупанти захопили обласний Херсонський художній музей імені Шовкуненка.

Як повідомила Суспільному директорка Художнього музею Аліна Доценко, 19 липня близько 11:00 до музею імені Олексія Шовкуненка у супроводі чотирьох представників ФСБ та поліції РФ прийшла жінка, яка назвала себе «новою директоркою».

14:24 Після того, як Нацбанк підвищив офіційний курс долара до 36,5 грн в обмінниках Миколаєва зросла вартість іноземної валюти. Зокрема, в одному з обмінників міста був помічений наступний курс:  в обмінниках – 37,3/38,4 гривень за долар, 37,638,8 гривень — за євро.

14:11 В Україні застосунок Google Pay стає Google Гаманцем та підтримуватиме нові цифрові елементи.

Про це повідомляє офіційний блог компанії.

У Google додали, що Google Гаманець (Google Wallet) стандартизує спосіб збереження та доступу до основних елементів, таких як платіжні картки, квитки на проїзд та події, посадкові талони та картки лояльності. 

14:02 У Миколаєві з 21 липня зросла вартість проїзду в автобусах, що курсують на міських маршрутах загального користування.

Про це повідомила пресслужба мерії.

Ціна проїзду зросла від 7-10 грн до 12-20 грн. Відповідне рішення було затверджено виконавчим комітетом Миколаївської міської ради.

14:00 Окупанти вдарили по Миколаєву сімома ракетами: пошкоджено АЗС, шиномонтаж, офісне приміщення.

13:15 Росіяни ще не знищили в Україні жодної системи HIMARS, каже американський генерал Марк Міллі.

— На сьогодні ці системи не знищені росіянами, я стукаю по дереву щоразу, коли говорю щось подібне, – сказав він.

Генерал додав, що українці дуже ефективно використовують HIMARS та аналогічні системи. За його словами, Україна має «відмінних артилеристів».

13:00 Жахливі наслідки ракетних ударів по Харкову: прилетіло в зупинку громадського транспорту, автівки та магазини.

12:40 Рада Євросоюзу затвердила сьомий пакет санкцій проти РФ, повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Держави-члени погодилися з нашими посиленими, продовженими санкціями ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це надсилає потужний сигнал Москві: ми будемо тримати високий тиск скільки завгодно», - наголосила вона.

12:18 Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі передав президенту республіки Серджо Маттареллі прохання про відставку. Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу канцелярії президента Італії.

«Президент Італії Серджо Маттарелла прийняв сьогодні прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі, який після доповіді про вчорашнє обговорення та голосування в Сенаті, знову заявив про свою відставку. Президент Республіки взяв це до уваги. Уряд залишається при владі для виконання поточних обов'язків», - пише пресслужба канцелярії.

12:14 Наслідки нічного обстрілу в одному з офісів Миколаєва.

11:32 Наразі відомо  вже про 19-х поранених та двох загиблих у Харкові. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Серед поранених є дитина. На жаль, 4 людини - у тяжкому стані.

11:06 Втрати ворога досягли майже 39 тисяч військових.


10:56 Вранці 21 липня російські окупанти завдали ударів по Харкову, наразі відомо про 17-х поранених і одного загиблого, - повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

 Він зазначив, що росіяни обстріляли один із найгустонаселеніших районів міста. Окупанти влучили в один із медзакладів.

10:48 Російські окупанти двома ракетами обстріляли один із миколаївських складів гуманітарної допомоги. Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім. Ракетній удар зафіксовано о 3 годині ночі 21 липня.

Голова Миколаївської ОВА зазначив, що згоріли тисячі тонн продуктів, призначених для дітей, людей похилого віку та нужденних.

10:09 Наслідки влучання ракети по одному з об'єктів в Миколаєві. Фото опублікував міський голова Олександр Сєнкевич.

09:50 Інформація від ОВА щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на ранок

Вчора, 20 липня, об 11:20 та 13:00 були обстріли села Лимани Галицинівської громади. Внаслідок яких зруйновані житлові будинки, господарські споруди. Постраждалих немає.

О 16:20, 20 липня, внаслідок обстрілів Шевченківської громади між населеними пунктами Котляреве та Зеленим Гаєм загорілися поля з зерновими. Постраждалих немає.

Також вчора, 20 липня, внаслідок ворожого обстрілу в лісовому урочищі Галицинівської громади виникло загоряння хвойної підстилки та лісових насаджень.

Вдень, 20 липня, були обстріли у с. Червона Долина Широківської громади.

Вночі, 21 липня, близько 02:00 обстрілів зазнало с. Широке Широківської громади. Внаслідок потрапляння в житловий будинок є один загиблий. Також влучання були за межами населених пунктів громади.

Вночі, з 20 на 21 липня, були обстріли у Баштанській громаді. Зафіксовано потрапляння в сільські населені пункти. Частина снарядів залишилася не розірваною. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Продовжуються обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Так, вчора, 20 липня, внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків, двічі виникло загоряння сухої трави та чагарників на території громади.

Також під постійними обстрілами залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих відсутня. Інформація щодо руйнувань житлових будинків уточнюється.

09:10 Близько 03:05, 21 липня, російські окупанти випустили по місту сім ракет С-300. За попередньою інформацією відомо про влучання в об’єкт інфраструктури, АЗС, газогін та складське приміщення. Рятувальними службами ліквідовані всі займання, які виникли внаслідок обстрілів. На цей час відомо про одного постраждалого. Детальна інформація уточнюється, повідомили в Миколаївській ОВА.

09:00 Вночі 21 липня російські війська обстріляли з «Градів» Нікопольський район Дніпропетровської області. По Червоногригорівській громаді було випущено понад 20 реактивних снарядів.

На місці обстрілу працюють піротехніки, шукають і знешкоджують боєприпаси, що не здетонували. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань.

08:30 Компанія Rolls-Royce відбудує амбулаторію на селі Хухра у Сумській області. Медична установа була зруйнована у березні російським снарядом. Окупанти влучили безпосередньо по будівлі, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Частину грошей на відновлення перерахує компанія, а решту коштів зібрали безпосередньо працівники Rolls-Royce. Загалом відновлення амбулаторії коштуватиме 13 мільйонів гривень.

Очікується, що медичний заклад відчинить двері для пацієнтів уже за шість місяців.

07:45 20 липня, у 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського відбулися урочисті заходи з нагоди сьомої річниці створення військової частини.

Особовий склад частини вшанував морських піхотинців, які віддали свої життя, захищаючи державний суверенітет України.

Командир бригади полковник Віктор Сікоза привітав особовий склад зі святом та вручив державні нагороди, цінні подарунки морпіхам.

07:11 Українські військові провели роботи з розмінування, вилучили озброєння й техніку противника та врятували українського кота на острові Зміїний.

Читайте также: