Очакову не вистачає будівельних матеріалів для відновлення будинків після потужного вибуху

В місті Очаків Миколаївської області, яке нещодавно постраждало від потужного вибуху, майже не залишилося будівельних матеріалів для відновлення і ремонту пошкоджених будинків.

Про це у своєму зверненні розповів заступник міського голови Олексій Васьков.

Він також подякував всім небайдужим, хто вже допоміг місту. Окремо він висловив подяку обласній владі та керівництву Миколаєва та Первомайська.

— Я від імені всіх мешканців Очаківської міської територіальної громади хочу подякувати керівництву Миколаївської ОВА і керівництву міст Миколаєва та Первомайська, керівництву обласної ради, всім волонтерам, всім, хто долучився до допомоги місту Очаків. Ми всім вдячні і працюємо. Кожного дня обробляємо по декілька сотень заяв на видачу матеріалів, але хочу сказати, що матеріалів вкрай недостатньо  на сьогодні у нас майже не залишилося ОСБ-плит, плівки, брусів, шиферу і таке інше. Якщо є можливість, будемо раді і вдячні допомозі у вигляді матеріалів. Ще раз дякую! Україна переможе! — сказав Олексій Васьков.

Слід звернути увагу, що Олексій Васьков у своєму зверненні звертається від імені міської громади.

Водночас, за 11 місяців війни обраний мер Очакова Сергій Бичков жодного разу публічно не звертався ні до громади, ні від її імені.

Він також не озвучував жодної проблеми, не доповідав про результати роботи. Всю комунікацію міської влади Очакова з населенням замість мера веде його заступник — Олексій Васьков.

Раніше повідомлялося, що в Очакові внаслідок потужного вибуху пошкоджено понад 5000 будинків.

Нагадаємо, вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Почали надходити повідомлення про постраждалих, серед яких діти. Деяких госпіталізували до лікарень Миколаєва

Також повідомлялось, що в Очаків відправили дві вантажівки листів ОСБ для допомоги постраждалим від вчорашніх вибухів мешканцям.

Дивитись повну версію