• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Тарас Кремінь

Тарас Кремінь

Уповноважений із захисту державної мови, Народний депутат України VIII скликання

Україна - вперше на книжковому ярмарку в Буенос-Айресі

Чи не вперше за роки Незалежності українська література, як і наші культура та мистецтво, будуть гідно презентовані на високому рівні на одному з 12-ти найбільших книжкових ярмарків світу - 44-му міжнародному «Del Libra” в столиці Аргентини - м. Буенос-Айрес (26.04 - 14.05). Заради цієї історичної події ми з колегою-нардепом Віктором Романюком, який очолює групу з міжпарламентських зв`язків, і приїхали. 

Завдячуючи ініціативам Надзвичайного і Повноважного Посла України в Аргентинській Республіці Ю.О.Дюдіна та українській репрезентації наш стенд, який вперше виставлятиметься в Буенос-Айресі, уже викликав надвичайний резонанс завдяки широкій палітрі видань, дискусій, культурних заходів. 

Так, на церемонії відкриття нашого стенду, яке відбудеться 27.04 о 19.00 (03.00 за київським часом), учасникам будуть представлені наші з п. послом Ю.О.Дюдіним виступи, а також поетична вистава "У саду пісень та віршів" письменниці Мар'яни Савки.

На 28.04 (14.00) заплановано проведення конференції "Значення культурної ідентичності України та її збереження та поширення у світі», а на 06.05 (18.00) - українське мистецьке шоу "Український день", в якому візьмуть участь Посол та співробітники посольства, Украінська репрезентація в Аргентині, члени асоціації випускників Університету «Arg-Ucranios», а також танцюристи, музиканти, співаки українського походження.

Як помітно з анонсу ярмарку, тут відбудуться найнесподіваніші презентації, а також зустрічі з найвідомішими письменниками сучасності: нобелівський лауреат Маріо Варгас Льоса; Ясміна Реза, Пол Остер, Хуан Вілоро, Дан Уеллс, П'єта Бонне, Каміла Локберг, Ельвіра Састре, Річард Форд та ін.

Апофеозом ярмарку стане вручення премій, як-от: «За кращу книгу», «За вагомий внесок у педагогіку». 

Також заплановано ХІІІ міжнародний фестиваль поезії.