• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Регламент слід виконувати та піструном по державі

Вітаємо всіх президентів та всі сосни!

На черговій сесії міської ради депутати не стали розглядати питання перерозподілу бюджету міста. Як стало відомо, бюджет Миколаєва за перше півріччя вдалось перевиконати, отже, виконавча влада запропонувала депутатами розподілити надлишок бюджетних грошей. Натомість, серед депутатів, яких було не так багато, не набралось необхідної кількості голосів, аби навіть включити питання бюджету до порядку денного сесії. Причина, яку, принаймні оголошували – матеріали сесії були надані із порушенням законних термінів. У відповідь Олександр Сєнкевич свого роздратування не приховував та звинуватив депутатів у небажанні працювати, популізмі та демарші. Та анонсував для депутатів «зробити висновки» та роботу без відпустки. 

Отже, враховуючи результати сесії – а вони мало кого задовольнили, регламенту – а це основний закон, за яким живе будь яка рада, орган місцевого самоврядування, треба дотримуватися. І тоді, можливо, чимало проблем та конфузів у сесійній залі вдасться уникнути.

Ну не може кухарка керувати державою. Не може людина, як не знає історії керувати державою. Не можуть люди, які вірять у можливість простих рішень складних проблем керувати державою. Не можуть люди, які розмірковують, як підлітки у пубертатний період керувати державою. Хоча, - ні. Неправильно я кажу. Вони можуть захопити владу у державі та певний час керувати нею. Але вони не можуть робити це успішно. Мимоволі доходиш такого висновку, коли чуєш вислови багаточисельних представників монобільшості у Верховній Раді, особливо – її очільника. Днями Давид Арахамія заявив, що найбільшою помилкою першого українського президента Леоніда Кравчука була відмова від ядерної зброї та підписання Будапештського меморандуму. А, за умови відсутності можливості утримання ядерного арсеналу, Україна могла би, за думкою Арахамії, шантажувати ядерною зброєю цілий світ и отримувати гроші на утримання цієї зброї. В цій заяві все чудово. Від банального незнання історії – Будапештський меморандум підписав Кучма, а не Кравчук, хоча останній і готував угоду, до повного нерозуміння того, що робить світ із країнами, які намагаються шантажувати той своєю зброєю. Ось, у Північної Кореї є, судячи зі всього, і ядерна зброя, і ракети, які можуть донести ці ядерні заряди до найближчих сусідів є, і спроби погрожувати, лякати та шантажувати інших теж є, але до цієї країни весь цивілізований  світ ставиться як до, вибачте, мавпи з гранатою, як до країни-ізгоя. Невже такої долі хоче головний парламентарій слуг для України? А щодо його тези, що, якби в Україні зберіглася ядерна зброя, то і доля її була б іншою, то просто хочеться нагади про Естонію, Латвію та Литву. Ці маленькі країни не мали жодної ядерної зброї, але зараз вони є і членами НАТО і членами Європейського Союзу. Були би бажання та воля.

Як ще одне підтвердження озвученої тези про кухарок та державу – шоу із суддею Чаусом, яке ми спостерігаємо просто зараз. Нагадаю передісторію. 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис.. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на арешт судді. Однак до цього часу суддя залишив територію України, і 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У Молодові він спробував отримати політичний притулок, йому відмовили, він подав апеляцію, яку мав всі шанси програти. Тобто, дуже скоро, Молдова мала видати Чауса за запитом НАБУ. Але, комусь в офісі Зеленського дуже нетерпілося отримати суддю яка можна швидше, бо він, начебто, може щось там свідчити проти попередника Володимира Олександровича. І 4 квітня 2021 року в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауcа, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни, а згодом, молдовська прокуратура прямо заявила про причетність до викрадення українських державних органів. І ось, 30 липня Чауса знаходять на Вінниччині, в одних труселях. А потім починається просто трешова історія. СБУ викрадає Чауса у поліції і везе його до Києва. А там спецназ НАБУ влаштовує гонитву за спецназом СБУ. 

Що маємо, поки що, у підсумку? Маємо зіпсовані стосунки з Молдовою – дружньою країною, союзником, з якою у нас є спільні інтереси. Покази Чауса неможливо буде використати, бо це все одне, що використовувати покази Протасевича – очевиден неправовий спосіб здобуття цих свідків та показів. Очевидна міжнародна та внутрішня ганьба. Так, вибачте, піструном по репутації українських державних органів ще ніхто не грав.

Якщо коротко – ідіоти, кришталево чисті ідіоти.

Самопроголошений президент Білорусі, Олександр Лукашенко готовий надати територію захопленої ним країни для російських військ. Початок його цитати: «Если нужно будет для безопасности Союзного государства, которое мы строим, для безопасности Беларуси и России разместить здесь все вооруженные силы со всеми видами вооружений - они будут здесь размещены незамедлительно…Если будет мало, сюда будут введены все Вооруженные Силы Российской Федерации» - кінець цитати. Отже, маємо розуміти, що протяжність україно-російського кордону відтепер збільшилась на кілька сотень кілометрів. Зі всіма наслідками.

За цим кланяюся – побачимось.