• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.1° Мінлива хмарність

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Коли закінчиться ця війна?

Вітаю всіх українців та друзів України!

Від 26 травня Миколаїв, передмістя та найближчі села обстрілюють з крупнокаліберної артилерії. Про таке повідомляє Військова комендатура оборони міста Миколаєва, та пропонує мешканцям найбільш вразливих районів та сіл на кілька діб пересунутися на північ та захід, початок цитати: «Починаючи з 26 травня, обстріл Миколаєва здійснюють підрозділи 291 артилерійської бригади російських окупантів.  Для обстрілу використовуються 203 мм гармати 2С7 “Піон”. Застосовуються два типи снарядів, з дальністю стрільби 37 км та 47,5 км. Снарядів другого типу у окупантів відносно менше, тому й менша імовірність їх застосування.

Саме снарядами першого типу (ОФ43) здійснюється обстріл південно-східних районів Миколаєва – Інгульського та Корабельного, а також передмість. Вага одного снаряду складає 110 кг. Боєприпас наносить суттєве ураження об’єктам, але не забезпечує точної стрільби…. З метою уникнення жертв серед цивільного населення комендатура міста Миколаєва рекомендує тимчасово, на декілька діб виїхати з вказаних районів міста – Корабельного, Інгульського, а також сіл Полігон, Миколаївське, району НАРП, Кульбакіно.

Рекомендується щонайменше перебувати у центральних, західних та північних районах міста: Центральному, Заводському, Варварівці, Терновці, Соляних. Мешканцям, які за різних обставин не можуть покинути свої домівки, рекомендується знаходитись в бомбосховищах, підземних укриттях або поруч з ними. У разі початку обстрілу треба негайно прямувати в укриття, а у разі їхньої відсутності поруч – знаходитись біля північних і західних сторін міцних будівель, але не надто наближатися до них. Не можна знаходитись в панельних багатоквартирних будинках. Влучання 203 мм снарядом в такі домівки призводить до їх суттєвих руйнувань. Такі будівлі не врятують. Крім того, противник може застосовувати і касетні реактивні снаряди» - кінець цитати.

На південно-бузькому напряму наші сили продовжують розвивати наступ, тривають бої.

Коли закінчиться ця війна? Це питання, яке хвилює кожного в Україні і не лише в Україні. Для того, щоби спробувати дати відповідь на ці питання, треба точно розуміти цілі та наміри сторін, їх наявні ресурси, можливості їх поповнення. Цілі сторін цілком зрозумілі – Росія хоче знищення української державності та приєднання українських територій до себе, Україна цього не хоче. Обидві сторони готові воювати та продовжують це робити. Щодо ресурсів, нам лише відомо, що у Росії їх набагато більше, але Україна отримує підтримку цивілізованого світу і обіцяють ще більшу. Отже, не слід чекати на закінчення війни за кілька тижнів або місяців – на мою думку, це історія на роки, до чого і слід готуватися. І не я один так думаю. 

Українці та друзі України – якщо ви мене бачите і чуте – ви живі. Залишайтеся і надалі такими.

За цим кланяюся – побачимось!