• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.1° Мінлива хмарність

Тарас Кремінь

Тарас Кремінь

Уповноважений із захисту державної мови, Народний депутат України VIII скликання

Революція Гідності та Свободи - літопис нашої боротьби за незалежність

10 років тому Євромайдан став віховою подією в новітній історії України та світу. Революція Гідності та Свободи - літопис нашої боротьби за незалежність, який пишеться героїзмом і звитягою сучасників.

Об’єднавши зусилля небайдужих, ми, миколаївці, вийшли на свій Євромайдан, бо побачили страшенну зраду і підлість влади, відтоді - силові розгони мітингів, псевдосудові процеси, імітацію замінованої облради, череду автобусів на антимайдан, пошуки «бандерівців із типово галицьким акцентом» та переслідування активістів. Миколаїв демонстрував єднісь і силу всім, хто прагнув поваги, мав гідність і керувався здоровим глуздом. Тоді цементувалося потужне громадянське суспільство, яке першим відреагувало на російську окупацію.

Ми мали свій великий намет і в Києві, який утримували з донеччанами. А скільки було наших у столиці, сам Бог знає. І в ночі розгону, і в часи розстрілів та всеохопної пожежі тут панував дух незламності та стійкості. Віра в перемогу охоплювала і крокувала містами і селами країни.

Ставши на шлях боротьби за рідну Україну, свободу, мову, гідність і майбутнє серед цивілізованих країн світу, наша сила - в люті, єдності, та правді. Бог любить Україну.

Згадаймо Героїв Небесної Сотні.

Вшануймо полеглих за Україну.

Переможемо!