• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

Росія скасувала заборону на експорт більшості видів дизпалива

Уряд РФ зняв заборону на експорт дизельного палива через порти. Водночас обмеження на експорт бензину залишаються в силі.

Про це повідомляє пресслужба уряду РФ.

Зазначається, що уряд РФ зняв обмеження на експорт дизельного палива, що поставляється в морські порти трубопровідним транспортом, за умови, що виробник поставляє не менше 50% виробленого дизельного палива на внутрішній ринок.

«Обмеження на експорт пального з Росії, яка є найбільшим у світі морським експортером пального, випереджаючи США, призвели до зростання світових цін і змусили деяких покупців шукати альтернативні джерела бензину та дизпалива», — йдеться в повідомленні. 

Як пише «Економічна правда», загалом дизельне паливо є найбільшим російським експортом нафтопродуктів, який минулого року склав близько 35 мільйонів тонн, з яких майже три чверті було поставлено трубопроводами. У 2022 році Росія також експортувала 4,8 мільйонів тонн бензину.

Через заборону ЄС на імпорт російського палива Москва перенаправила експорт дизельного палива та інших видів пального до Бразилії, Туреччини, кількох країн Північної та Західної Африки, а також країн Перської затоки на Близькому Сході.

Нагадаємо, на початку осені Росія зіштовхнулась з нестачею палива. Зокрема, регіональні нафтобази на півдні РФ скоротили реалізацію палива, через що роздрібним мережам довелося обмежити продаж палива споживачам.

Читайте також: