• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

Князєв за 1000 грн «‎орендував»‎ квартиру в елітному районі Києва: йому вручили протокол

Колишній голова Верховного суду України Всеволод Князєв орендував елітну квартиру у Києві всього за тисячу гривень. На нього склали протокол про можливу корупцію.

Про це повідомляє пресслужба Національного бюро з питань запобігання корупції.

НАЗК встановило, що у 2017 році Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири на Липках у Печерському районі Києва. Площа квартири — 133 квадратних метри, а оренда щомісяця коштувала лише тисячу гривень.

У НАЗК пояснили, що Князєв порушив законну заборону суддям приймати подарунки, вартість яких перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Подарунком також визнається майно, яке передається у платне користування за ціною, що є нижчою від мінімальної ринкової. У цьому разі — квартира.

Очільник НАЗК Олександр Новіков склав щодо ексочільника Верховного Суду протокол про адміністративне правопорушення.

Протокол відправили поштою Всевододу Князєву та проінформували Раду суддів України.

Тепер колишній суддя повинен подати пояснення чи свої зауваження щодо протоколу. Після цього протокол направлять до суду.

Зазначимо, що 4 жовтня правоохоронці завершили слідство у справі щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Нагадаємо, що 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 мільйона доларів.

Повідомлялося, що колишній депутат Миколаївської міськради, нотаріус Кирило Горбуров є одним з учасників схеми у Верховному Суді України, по якій, за версією детективів НАБУ, голову суду Всеволода Князєва затримали за хабар майже у 3 мільйони доларів.

Також голові Верховного Суду Всеволоду Князєву та його спільникові — адвокату повідомили про підозру у справі щодо отримання хабаря.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі щодо отримання ним хабаря.

Також читайте про те, як розвивалася справа судді Всеволода Князєва, чому правоохоронці називають його організатором злочинного угруповання та як на кейс топ-корупціонера України відреагувала влада.

Відомо, що ВАКС продовжив строк тримання під вартою Всеволода Князєва до 16 жовтня цього року.

Крім того, колегія суддів, 26 вересня, частково задовольнила апеляційну скаргу адвокатів колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва та зменшила розмір застави з 55 до 45 мільйонів гривень.

Тоді у Вищому антикорупційному суді наголосили, що рішення не підлягає оскарженню.

Читайте також: