• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Мешканця Миколаївщини підозрюють у підтримці окупантів — йому загрожує 8 років в’язниці

Мешканця Кривоозерської громади, що на Миколаївщині, підозрюють у підтримці дій російських окупантів. 

Про це повідомляє ГУ Національної поліції та СБУ у Миколаївській області, а також Первомайська окружна прокуратура.

Підозрюваним виявився 52-річний мешканець Кривоозерської громади. За даними служб та прокуратури, чоловік у забороненій соцмережі  «Однокласники» публікував дописи, в яких виправдовув дії РФ, виступав за зміни меж державного кордону, вихваляв радянський режим та пропагував комуністичну символіку.

Затримання підозрюваного. Фото: СБУЗатримання підозрюваного. Фото: СБУ
Затримання підозрюваного. Фото: СБУЗатримання підозрюваного. Фото: СБУ

За місцем проживання чоловіка поліцейські провели обшук, під час якого знайшли та вилучили мобільний телефон, в якому містились докази його злочинної діяльності. Усе вилучене направили на дослідження. 

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та частини 2 та частини 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України «Поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення. Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці. 

Нагадаємо, як суд оголосив вирок миколаївцю, якого обвинувачують в передачі росіянам інформації про дислокації українських захисників та виправдовуванні війни.

Читайте також: