• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

В Миколаєві пенсіонера, який передавав інформацію про розташування ЗСУ, заарештували під заставу майже в ₴1,8 млн

Центральний районний суд Миколаєва заарештував 62-річного миколаївця з можливістю внесення застави в 1 мільйон 736, 7 тисяч гривень за підозру у передачі спецслужбам РФ інформації про переміщення та розташування підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду.

— Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, маючи «проросійські» погляди систематично, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу, надавав відомості щодо переміщення та розташування підрозділів ЗС України іншій особі, достовірно знаючи, що зазначена особа, в подальшому буде надавати цю інформацію представникам збройних сил та спецслужб РФ, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, у судовому засіданні прокурор просив суд про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави.

Захисник та підозрюваний заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на вік останнього та його міцні соціальні зв’язки.

Нагадаємо, в липні В Миколаєві затримали та повідомили про підозру 25-річному мешканцю, який передавав російським військовим дані про розташування підрозділів Збройних Сил України.

Читайте також: