• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 21.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.9° Похмуро

Кім і Марченко так організували протиповітряну оборону, що іранські дрони бояться і облітають Миколаїв, — полковник Костенко

Полковник СБУ, народний депутат України Роман Костенко вважає гарним прикладом для інших міст налагоджену протипровітряну оборону навкого Миколаєва. Завдяки їй, за його словами, іранські дрони «вже бояться і облітають Миколаїв».

Про це він сказав в в інтерв'ю головній редакторці видання «ГОРДОН» Олесі Бацман.

Роман Костенко вважає, що ефективний захист від «Shahed-136» — заслуга голови Миколаїївської ОВА Віталія Кіма та генерала Дмитра Марченка.

— Я можу сказати по півдні, наприклад, по Миколаєву. Голова військової адміністрації Віталій Кім разом із (генералом, — прим.) Дмитром Марченком... на своєму рівні організували протиповітряну оборону так, що (іранські дрони-камікадзе, які застосовує Росія, — прим.) Shahed-136 вже бояться і облітають Миколаїв. Не всі, але досить плідно вони тут збивають. Але це був комплекс заходів – від засобів РЕБ до кулеметного вогню, до організації цивільного населення, — сказав Роман Костенко.

Нагадаємо, у ніч на 5 листопада всі дрони-камікадзе, які армія РФ запустила по об’єктах у Миколаївській області, були ліквідовані у повітрі.

Читайте також: