• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

Помер ексзаступник мера Миколаєва Микола Балакірєв

21 січня перестало битися серце відомого миколаївця Миколи Валерійовича Балакірєва, який у 1998-2002 роках був віце-мером Миколаєва, а потім замголови Миколаївської ОВА.

Про це повідомили у Миколаївській міськраді.

Микола Балакірєв народився 31 травня 1950 року у місті Мічуринськ Тамбовської області у сім’ї військовослужбовця. У 1972 р. закінчив Одеський політехнічний інститут. У тому ж він переїздить до Миколаєва

Працював інженером на суднобудівному заводі «Океан». А з 1998 по 2000 рік обіймав посаду першого заступника Миколаївського міського голови. У 2000-2002 роках Микола Балакірєв був заступником міського голови. Після цього перейшов на посаду заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, на якій працював до 2005 року.

У 2007-2009 роках очолював територіальне управління Державної інспекції з енергозбереження в Миколаївській області.

За високий професіоналізм Миколу Балакірєва відзначено високою державною нагородою – у 2009 році його нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня.

«Микола Валерійович Балакірєв щиро любив рідне місто та прагнув зробити його дійсно розвинутим та комфортним.  Усі, хто знали Миколу Валерійовича, запам’ятають його як яскраву особистість, мудрого та принципового керівника, вірного товариша і друга. Миколаївська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким Миколи Валерійовича Балакірєва. Світла пам'ять про нього назавжди збережеться у наших серцях», — відзначили у міськраді.

Нагадаємо, у віці 84 років з життя пішов відомий грузинський актор, естрадний співак й кінорежисер Вахтанг Кікабідзе. 

Читайте також: