• четвер

    26 вересня, 2024

  • 18.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 26 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.1° Похмуро

Судитимуть робітника закладу освіти на Миколаївщині, який поширював матеріали із закликами щодо захоплення території України

На Миколаївщині затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного жителя Первомайська за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Зазначається, що зловмисник, у соціальній мережі поширював матеріали із закликами до вчинення умисних дій зі зміни меж території та державного кордону України, а також чисельні матеріали про визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, тимчасової окупації частини території України, глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію.

За вказані кримінальні правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше СБУ заочно оголосила підозру миколаївцю Сергію Лебедєву, власнику проросійського каналу «Лохматый Z Николаев», за допомогою якого підозрюваний збирав та передавав ворогу інформацію для майбутніх обстрілів Миколаєва.

Читайте також: