• середа

    9 жовтня, 2024

  • 21.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.2° Похмуро

Миколаївський поліцейський розповів про російську тактику, яка націлена на вбивство рятувальників та медиків

Фото: Maks Pilipenko

Капітан патрульної поліції Миколаєва Олександр Чорний, який продовжує виконувати службовий обов'язок у місті з початку вторгнення, зіткнувся з російською тактикою щодо вбивства співробітників цивільних служб та медиків.

Про це він розповів у інтерв'ю Kyiv Post.

За словами командира підрозділу патрульних, після артилерійських чи ракетних ударів росіяни б'ють у вже пошкоджене місце повторно за кілька хвилин, щоб убити рятувальників, медиків чи звичайних необережних спостерігачів.

Чорний зазначив, що його підлеглі і він сам чудово розуміють усі ризики, але все одно реагують на виклик у перші секунди, оскільки на місцях обстрілу можуть бути люди. у критичному стані, із сильною кровотечею або з розмозженням внутрішніх органів. Без негайної першої допомоги вони можуть померти.

Неодноразово він був одним із перших офіцерів, які прибували на місце після ракетного обстрілу, і він лікував поранених і, можливо, підтримував життя людей до прибуття швидкої допомоги. Він відмовився повідомити, як часто, за його словами, бо не хоче привертати увагу росіян, — йдеться у матеріалі київської газети.

Як повідомлялося сьогодні, близько 5 години ранку російські війська обстріляли Миколаїв ракетами. Окупанти знову потрапили до ряду цивільних об'єктів, включаючи школи , готель та тролейбусний парк.

Читайте також: