• середа

    9 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Мінлива хмарність

«Порожні погрози та вичерпані арсенали», — у Німеччині кажуть, що російська армія досягла свого максимуму на тлі наближення українського контрудара на Херсон

Чим більше з'являється новин про неминучий контрнаступ ЗСУ на Півдні, тим більше погроз вимовляють різні речники Москви. У Берліні називають ці погрози «порожніми».

На цю тему висловився керівник зовнішньої політики головної опозиційної партії ФРН ХДС Родеріх Кізеветтер.

Депутат Бундестагу вважає, що Росії вже нічим погрожувати силам НАТО та самій Україні, тому усі жести залякування від Володимира Путина насправді є «порожніми».

— Росія не може собі дозволити подальшої ескалації. Російські арсенали вичерпані, а російські війська зазнають «величезних втрат», — розповів політик.

У свою чергу, німецький військовий експерт Вольфганг Ріхтер додав, що «стратегічно діючі сухопутні сили Путіна повністю перенапружені».

— Інакше армії зараз не довелося б вдаватися до резервістів. Від Мурманська до Середньої Азії, від Кавказу до Владивостока і Курильських островів, — конкретезував він.

Нагадаємо, колишній бригадний генерал Бундесверу Еріх Вад притримується думки, що українські військові грамотно використовують усі переваги західної зброї в наступальних операціях на південному напрямку.

Читайте також: