• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 14.6°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.6° Мінлива хмарність

ЄС зняв частину санкцій з Януковича і його сина

Рада Євросоюзу ухвалила рішення зняти частину санкцій з президента-втікача Віктора Януковича, його сина Олександра, а також з екс-генпрокурора України Віктора Пшонки і його сина Артема.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт ЄС.

Йдеться про санкції, які Європейський союз запровадив 5 березня 2014 року за «розтрату державних коштів України або зловживання службовим становищем». Вони стосуються доступу згаданих осіб до їхніх активів у Європі.

Рішення ЄС засноване на тому, що дія санкцій минула 6 вересня.

— На підставі розгляду Ради записи про чотирьох осіб, щодо яких термін застосування обмежувальних заходів закінчився 6 вересня 2022 року, а також відомості про їх права на захист і їх право на ефективний судовий захист, повинні бути виключені з додатка I (санкційний список - ред.) до Регламенту (ЄС) № 208/2014,  йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2021 році Генеральний суд ЄС анулював санкції проти Януковича і його сина Олександра. Однак рішення стосувалося тих обмежень, які вже втратили свою силу, оскільки Брюссель щорічно продовжує санкції.

Нагадаэмо, що на окупованій частині Херсонської области росіяни створюють «спецслужбу», головою якої призначають екс-директора СБУ Олександра Якименка, який втік з України після Майдану.

Читайте також: