• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.6°
    Гроза

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.6° Гроза

Облрада виділила ₴10 млн на підтримку родин військовополонених з Миколаївщини, — Замазєєва

За ініціативою глави Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої депутати внесли зміни до програми «Турбота», якими виділили 10 мільйонів гривень на підтримку родин військовополонених.

Про це голова облради повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Соціальна, матеріальна, медична, психологічна, юридична підтримка сім’ям військовополонених бійців з Миколаївщини від нашої громади! Все це, відсьогодні, стало реальністю після внесення ініційованих мною змін до нашої обласної програми «Турбота». Ці зміни були прийняті депутатами Миколаївської обласної ради одностайно і я вдячна кожному за чітку патріотичну позицію з цього питання!», — написала вона.

Ганна Замазєєва відзначила, що багато миколаївських хлопців та дівчат у лавах ЗСУ кожного дня мужньо дають відсіч ворогу на полі бою і, на жаль, багато з Героїв зараз у полоні.

«Наші земляки, воїни з миколаївських бригад, воюють на всіх напрямках, боронили Маріуполь і за наказом керівництва вийшли з міста та потрапили до рук ворога. Поринула у надскладну тему ще навесні, коли до мене почали звертатися рідні полонених бійців. Біль та проблеми кожного з них наче пропускаєш через себе. Тим паче якщо в полоні не чужі тобі люди. Майже щоденне спілкування з представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, «листи любові», збір гуманітарних вантажів з надією, що їх передадуть нашім Героям, щоденні молитви за кожного… Моменти щастя, коли обіймаєш тих, хто повернувся і… сльози суму, коли усвідомлюєш, скільки наших хлопців та дівчат ще залишаються там, у лапах ворога. Спустошення від того, що ти навряд чи можеш вплинути на процеси обміну… Але розумієш, що цим займається вся країна і професіонали, тож все буде добре. А нам, на місцях, потрібно підтримати тих, хто чекає на повернення Героїв вдома. Вони повинні відчувати підтримку від усієї громади – бо ми єдині як ніколи!», — додала Ганна Замазєєва.

Голова облради відзначила, що виділені кошти дадуть можливість організувати всебічну допомогу родинам військовополонених з Миколаївщини — від соціальної, матеріальної та медичної допомоги до організації відпочинку дітей.

«Ми кооперуємо зусилля з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими і вже скоро в Миколаєві буде відкрито південний регіональний Консультаційний центр КШВП, який точно стане прикладом для наслідування в інших регіонах. Держава докладає максимум зусиль для повернення наших бійців на родину, а ми на місцевому рівні, повинні забезпечити гідну підтримку родинам наших Героїв! Усі разом ми повинні працювати на Перемогу та підтримувати тих, хто боронить нашу Державу!», — резюмувала вона.

Раніше, перебуваючи на Рівненщині, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва поспілкувалася з колегами з рівненської облради та з керівниками місцевих тергромад. Обговорили можливість їх допомоги найбільш постраждалим громадам Миколаївщини.

Пресреліз

Читайте також: