• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

НАТО засудило невибіркові удари росіян по цивільній інфраструктурі України

НАТО засудило масований ракетний обстріл російських окупантів по мирних містах України 10 жовтня.

Про це йдеться у повідомленні генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга у Twitter.

Сьогодні Столтенберг провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Під час розмови генсек засудив «жахливі та невибіркові удари Росії по цивільній інфраструктурі в Україні».

Він також заявив, що НАТО продовжуватиме підтримувати відважний український народ у відсічі агресії Кремля стільки, скільки буде потрібно.

Дмитро Кулеба після закінчення розмови зі Столтенбергом також зазначив, що НАТО продовжуватиме підтримувати Україну.

— Під час нашої сьогоднішньої розмови генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг засудив російські удари та запевнив, що подвоює зусилля для співпраці з союзниками щодо забезпечення України системами протиповітряної оборони та обладнанням для вирішення проблем з постачанням електроенергії, — написав Дмитро Кулеба.

Як повідомлялося, 10 жовтня Російська Федерація випустила по Україні 84 крилаті ракети та 24 безпілотники, з них 13 – дрони-камікадзе.

Вибухи сталися у Києві, Житомирі та Хмельницькому. Також вибухи пролунали і в інших містах.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія має дві мети сьогоднішніх масованих ракетних ударів. Перша – знищити енергетичну систему України, друга – завдати якнайбільше шкоди цивільному населенню.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що ракетні удари по українській столиці та інфраструктурі, росіяни планували ще з початку жовтня.

Російський диктатор Володимир Путін назвав ранковий ракетний обстріл України ударами високоточною зброєю по об'єктах енергетичної і військової інфраструктури.

Дипломатичні установи не збираються евакуйовуватися зі столиці в зв’язку із ранковими ракетними обстрілами.

Читайте також: